Afvallig……

die handjes moeten maar andersom...!

Kan iemand mij vertellen wat straatafval eigenlijk is? Dát is namelijk het enige dat terecht mag komen in de op straten en in parken opgestelde afvalbakken. Want het is weer eens zover. Een “incident”. Was het de vorige keer een mevrouw in Geldrop, die na het eendjes voeren, haar lege broodzakje niet mocht weggooien van een op de loer staande milieuambtenaar, nu deed het strafbare feit zich voor in Putten.

Een attente meneer, die vond dat een leeg boterkuipje niet op straat hoorde te liggen ( en wie weet was dat er terecht gekomen door een paar slordige vuilophalers!), het meenam en in een afvalbak deponeerde, kreeg van een plots opduikende controleur een boete van € 75,–. En zelfs de wethouder kon de bekeuring niet terugdraaien, want die was al door naar justitie. Zie je wel, als ze maar willen, dan kunnen de ambtenaren wel snelheid maken!

Deze week start de week “Nederland Schoon”, met als apotheose op zaterdag 25 maart een “opschoondag”. Gevaarlijke dag, lijkt me, die je een hoop geld kan gaan kosten! Laat maar liggen, de rotzooi, want mensen die het goed willen doen, worden beboet! Er mag alleen maar straatafval in de openbare afvalbakken, zoals blaadjes dus….en takjes….en modder….en zand….en bekeuringen…..

5 reacties op “Afvallig……

 1. Hansje

  maart 19, 2006 at 7:54pm

  O jee… Het lijkt me dan maar het veiligst om eens per week met al het afval even langs de gemeente te gaan om te vragen wáár ik wát moet deponeren…

 2. Brillie

  maart 19, 2006 at 11:26pm

  Straatafval is dat wat niet uit de keuken komt zetten. Echter, het is de schuld van Diftar systemen, dat dit soort afval, geen straatafval meer mag zijn.

 3. Puck

  maart 21, 2006 at 8:20am

  He watte?
  Dus als ik op straat een ijsje eet mag ik het stokje en papiertje *niet* in de afvalbak gooien?
  Of begrijp ik het nu verkeerd?
  Dit is echt compleet nieuw voor mij..

 4. els

  maart 21, 2006 at 10:19am

  @ Puck: het is helemaal niét te begrijpen, dit beleid. Dus zelfs niet verkeerd.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)