’n Centenkwestie…..

digitaal postverkeer.....

Je vraagt je wel eens af: waar is op heden de humor gebleven? Er stond een stukje in de krant vanmorgen, waarbij een meneer uit Heerde een uit 1997/98 stammende terugvordering op zijn deurmat kreeg van een uitkerende instantie. Er was hem destijds anderhalf jaar lang 1 cent teveel uitbetaald en die wilden ze terug.

Dat is toch om te lachen? Daar word je toch niet kwáád om en stelt zo’n dienst “aan de kaak”? Daar bel je de krant toch niet voor? Het blijkt om een digitaal vervaardigde brief te gaan. Ze gaan uitzoeken of er meer mensen zijn, die een dergelijk schrijven hebben gehad en bij wie het ook om zo’n luttel bedragje gaat. En dát is dan misschien het nut van de ophef die de man uit Heerde heeft gemaakt, maar dat had ook met een telefoontje gekund. Nu moest er een officiële woordvoerder aan te pas komen en wat kost zo’n iemand wel niet per uur. Meer dan 1 cent in ieder geval!

Als het om post aan overleden mensen gaat vind ik het een ander verhaal. Daar mag best personeel tegenaan om de bestanden schoon te houden, maar ook dat kost meer dan 1 cent en dat zal het probleem wel zijn. Maar als je nagaat hoeveel handelingen er gepleegd worden, ambtelijk gezien, dan valt het met wat er mis gaat nog wel mee, toch? Moet je de recente zorgverzekering even niet meerekenen natuurlijk. Maar die cent…. ’t is wel lachen natuurlijk……humor eigenlijk!

1 reactie op “’n Centenkwestie…..

  1. Hansje

    maart 19, 2006 at 7:49pm

    Ben ik met je eens. Een briefje terug met het verzoek om de schuld in vier termijnen af te betalen lijkt me minstens net zo veel voldoening geven als ‘de pers halen’. Maar ja, dat laatste lijkt voor veel mensen het ultieme geluk, denk ik wel eens…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)