In an English countrygarden…..

zoiets dus.....

Sinds kort kunnen wij een Engels tuinprogramma ontvangen. Als je gewend bent aan Rob en Jurgen, van die snelle jongens met van die moderne ideeën en materialen, dan sluit de Engelse manier van tuinieren beter bij mij aan. Als ik zie hoe die Britten wroeten in hun paradijsjes, met tuinen waar je als eenvoudige stadstuinier alleen maar van kunt dromen, dan hoop ik dat ik er in ieder geval iets van opsteek.

Vanmiddag kreeg ik door het heerlijke weer alvast een béétje de geest. Heb zelfs al samen met de heer des tuins in een echte tuinstoel mét kussen een terrasje gepikt in onze eigen nog kale achtertuin. Ben ook fanatiek aan het opruimen geweest, ouwe planten weggehaald, gesnoeid, kortom het was lente in mijn hoofd. Ik heb ook al allemaal bakken klaargezet waar van alles in kan.

En juist vandaag kwamen ook de folders binnen van Intratuin en Groenrijk met al het moois waar ze mensen met de lente in hun hoofd dolgraag het hoofd mee op hol brengen. “Breng kleur in je tuin!”, roepen ze. Zo gaat het elk jaar.

bákken, potten, schalen.....!

Als ik niet uitkijk ga ik bákken vol violen halen en allerlei planten waar ze, eerlijk is eerlijk, in het tuincentrum, met niet al te grote bordjes, bijzetten dat ze vorstgevoelig zijn. Ik ben er al zo vaak ingevlogen. Heb daardoor te vroeg aangeschafte planten weer verloren of ze met veel moeite weer overeind gekregen.

Dit jaar ga ik verstandiger zijn. Niet hard naar de winkel hollen, omdat de zon schijnt. Ik ga afwachten of het écht lente wordt en dan niet alleen op de kalender. Komend weekend is het al zómertijd trouwens……..!

4 reacties op “In an English countrygarden…..

 1. karin

  maart 21, 2006 at 9:00am

  ’t is dat het nog geen sint salaria is, anders was ik vast al bij de intratuin/europatuin/groenrijk geweest!

 2. Lars

  maart 21, 2006 at 5:03pm

  Wat is een goede tijd om m’n balkon weer eens op te tuigen?

 3. els

  maart 22, 2006 at 12:34pm

  Zodra de kou ’n beetje over is! Nog ’n week of wat. Je moet net als ik nog wat geduld oefenen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)