Tom Poes……

een heer van stand.....

Onze jongste kleinzoon is jarig vandaag. Hij wordt drie. Al weken heeft zijn moeder tegen ‘m lopen roepen: “Als je jarig bent, hoeveel jaar word je dan? ” en dan riep hij : “één!”. Om te pesten, bleek vandaag, want toen hem vanmorgen dezelfde vraag werd gesteld, zei hij gewoon: “drie!”. Hij steekt er wel één vinger bij op dus helemaal kloppen doet het nog niet.

Ter verhoging van de feestvreugde aten we tompoezen. En over tompoezen heb ik nog ’n verhaal. Het eten van die dingen was op het revalidatiecentrum voor blinden en slechtzienden, waar ik werkte, een onderdeel van het lesprogramma. Ze zitten namelijk best ingewikkeld in elkaar ( net als moorkoppen trouwens). Maar als je weet hoe je ze slopen moet kun je er toch veel plezier aan beleven. Mijn blinde echtgenoot weet dan ook precies hoe een en ander werkt. Eerst de bovenkant eraf en dan is het verder eigenlijk een fluitje van een cent.

Op een ochtend had de Hema een aanbieding: koffie met tompoes voor weinig. We waren met z’n tweeën de stad in geweest en we waren wel toe aan een versnapering. Mijn man sloopte de tompoes op de hem bekende wijze, terwijl ik dacht:”Kom, ik doe het eens netjes met een vorkje”. ’n Tuttig idee, maar zo ben ik. Ik zette het vorkje op de tompoes om de bovenkant te klieven, deed dat iets te krachtig en de tompoes schoot vanaf het schoteltje zo de ruimte in. Twee tafels verder moest ik ‘m ergens onder vandaan vissen.

Het was niet echt druk, maar ik schaamde me even zo goed te pletter, terwijl mijn geliefde in een deuk lag. lk, de ziende,zou wel eens even netjes een tompoes soldaat maken! Het werd het verhaal van de dag uiteraard en ik moet zeggen, dat ik het vele jaren heb gebruikt om aan mijn cliënten duidelijk te maken, dat je voor het eten van een tompoes zonder schaamte je tien geboden dient te gebruiken en voorál geen vorkje!

Onze kleinzoon had vanmorgen als systeem een combinatie van beide, nadat hij de drie minikaarsjes op zijn tompoes had uitgeblazen………

2 reacties op “Tom Poes……

  1. Hansje

    maart 14, 2006 at 11:31pm

    Zit ik hier op de late avond toch nog even te schuddebuiken… 🙂
    Gefeliciteerd met je kleinzoon!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)