Het druist op het WK……

‘k Heb vanavond een woord gehoord, dat ik niet kende. Het kwam uit de mond van Piet de Visser, van beroep voetbalscout. Hij heeft verstand van “het spelletje”en analyseert als een schoolmeester. Hij zat aan tafel bij Jack van Gelder in het programma van de NOS en hij had het over “druistig”. Er was volgens hem bij de Spanjaarden iemand die druistig voetbalde.

Ik moest in Van Dale kijken om er achter te komen wat het precies betekende: “wild en onbesuisd”. Nou, dan is dit een druistig WK. De man, die verslag deed van de wedstrijd Frankrijk-Spanje en vraag me niet wie, want ik haal die mannen allemaal door elkaar, had in de rust kennelijk ook naar Piet geluisterd. En druistig een mooi woord gevonden, want hij gebruikte het prompt in zijn commentaar. Druistig, een woord dat de lading dekt. Houden we d’r maar in. Als woord dan……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)