Vèr-werpelijk…..

Sportief land zijn we toch! Je ziet soms evenementen gepubliceerd, die getuigen van initiatief om de volksgezondheid op peil te houden. Dan heb ik het even niet over de gééstelijke volksgezondheid, hè? Gisteren las ik, dat ze hier ergens op de Veluwe, ik ga uit schaamte niet zeggen waar, maar het was geen Apeldoorn, een kampioenschap “handtasjes werpen” gaan houden.

En vandaag meldde de krant een WK “winkelwagentjes werpen” in Leeuwarden. Da’s ver weg gelukkig. Maar toch activiteiten om eens even bij stil te staan, want wát gaat de winnaar van zoiets doen met zijn, na veel training verworven, vaardigheden? Er worden veel oudere dames beroofd van hun handtas, die vervolgens wordt weggeworpen in de struiken! Dat geeft toch te denken.

Om over de winkelwagens, die men overal in het land in vijvers vindt, nog maar te zwijgen. Dat vereist ook werpvaardigheid. Nee, het lijkt me geen goede ontwikkeling al dat gegooi. Ondanks dat er al vijf supermarktketens hebben toegezegd winkelwagens en een lege parkeerplaats beschikbaar te stellen. Hoever zou je een wuppie kunnen gooien…….?

4 reacties op “Vèr-werpelijk…..

 1. CasaSpider

  juni 28, 2006 at 6:13pm

  Nuttigere wedstrijden/recordpogingen zijn bijv.:
  * 500 meter stoep schoonmaken
  * park opruimen
  * zoveel mogelijk bejaarden in verzorgingstehuis wassen
  En ga zo maar door…

 2. els

  juni 28, 2006 at 6:54pm

  @Casa: Van bejaarden wassen kun je beter geen wedstrijd maken. Dan vallen er dooien!

 3. jan

  juni 28, 2006 at 9:04pm

  In Brabant leerde ik het fenomeen “schijt je rijk” kennen. Een voetbalveld wordt in vakken verdeeld. Je kunt je geld op zo’n vak inzetten. Winnaar is degene in wiens vak een koe als eerste een vlaai legt. Maar toegegeven, daar hebben oude vrouwtjes geen last van. Van die koeien bedoel ik.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)