Hoe lang duurt oud zeer…?

Onze Stentor-krant organiseert de komende weken een actie onder de lezers wie het leukst een tekst kan verzinnen voor een WK-spandoek. Lijkt me aardig, daar niet van. Nederlanders zijn wel creatief wat dat betreft. Tijdens schaatswedstrijden zie je wel eens mooie vondsten. Zo zag ik eens “Mag het dak dicht?” toen ze bezig waren in De Uithof in Den Haag, een buitenbaan dus. En “Hup, Ajax! O, verrek, verkeerde stadion!” in Thialf. Geinig.

Maar, ik citeer de krant even:
Oma, ik heb je fiets teruggevonden”. Deze schitterende spandoektekst staat veel Nederlanders 32 jaar na het WK voetbal in Duitsland nog altijd in het geheugen gegrift. De tekst heeft eeuwigheidswaarde gekregen. De Stentor hoopt op meer van deze “tekstjuweeltjes” en roept lezers op tijdens het komende WK ook creatief met spandoekteksten aan de gang te gaan”.

De “prijs” is het geplaatst worden van de verzonnen kreet op de voorpagina van de krant. Er zullen best veel tekstjuweeltjes worden ingezonden, schat ik, want vóór op de krant is een mooie plek natuurlijk. Alleen hoop ik, dat ze toch van een ander kaliber zullen zijn dan die van die teruggevonden fiets van oma. Oma is dood en de fiets verroest.

In een andere krant las ik een uitgebreid artikel over hoe de Duitsers “liggen” bij de diverse landen en hoe men hoopt, dat ze géén wereldkampioen worden. Ik vind dat een raar soort stemmingmakerij. Dat kan psychologisch slimme manipulatie van het publiek zijn, maar dat heeft weinig met sportief voetbal te maken, waarvan je toch hoopt dat dát gespeeld gaat worden op zo’n toernooi.

Ouderwets gejeuzel waarschijnlijk van een oma, die nog lang niet dood is en aan een fiets geen behoefte heeft. “Hup, Huntelaar” zal de voorkant van de krant wel niet halen, he? O, verrek, verkeerde toernooi…….!

2 reacties op “Hoe lang duurt oud zeer…?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)