Klachten……

In de krant van vandaag stond, dat het werkende deel van de natie de grijze bevolkingsgroep maar een stelletje “uitvreters, vakantievierders en potverteerders” vindt. Diverse bejaarden hebben geklaagd bij hun ouderenbond, dat ze last hebben van deze uitspraak. Waar die mening precies vandaan komt en door wie geventileerd stond er niet bij. En dat is erg jammer.

De vergrijzing van de inwoners van ons land is een feit waar je niet omheen kunt natuurlijk. De euforische “baby-boom” van na de oorlog is daar de oorzaak van, die worden allemaal grijs nu én de mensen leven vandaag de dag langer en dat zou iedereen toch mooi moeten vinden.

Het wordt misschien tijd voor een nieuwe babyboom, jongelui! Daar kunnen de ouwetjes niet meer voor zorgen, die kunnen er hoogstens op passen. En dan geen “roer gaan omgooien” door te gaan emigreren, daar komt niks van in! Hier blijven moet je. Geboorteregeling? Ben je gek, het wordt weer tijd voor een kind of zes rond de tafel aan de aardappels met jus. Moeders thuis natuurlijk, want al dat gewerk buiten de deur, alsof je thuis niks te doen hebt, dat was toch al niks. Opa en oma weer lekker inwonen bij jullie, moet je es kijken wat dat scheelt in de kosten voor gezondheidszorg en in het huizentekort! Kunnen er nog meer ziekenhuizen in de verkoop. Alles betaalbaar doordat we weer teruggaan naar af. Denk daar maar es over.

Ach, de op hun teentjes getrapte grijzen moeten niet zeuren, maar de groentjes ook niet. We zullen de lasten eens ’n keer beter moeten verdelen. De uitdrukking “verzorgd van de wieg tot het graf” klinkt wel lekker, maar kan in de mottenballen van de jaren vijftig. Je zult voor veel dingen zélf moeten zorgen, en dan met z’n allen voor de mensen die dat niet kunnen. En de “potverteerders” kunnen daar zelfs best een beetje aan meehelpen. Vind ik dan.

De nog oudere mensen, die rentezegeltjes hebben geplakt, vakantiebonnetjes hebben gespaard en zuinig hebben geleefd en nog wisten wat solidariteit was, die kun je toch moeilijk “uitvreters” noemen. Hun enige zonde is, dat ze gezond zijn en nog leven. Er stond vandaag weer zo’n stralend echtpaar in de krant, zestig jaar getrouwd, burgemeester op bezoek, in de bloemetjes gezet. Prachtig toch?

Zeg, heeft Beatrix eigenlijk AOW? En zo ja, wat zou ze d’r mee doen……?

5 reacties op “Klachten……

 1. CasaSpider

  augustus 17, 2006 at 4:22am

  Ja, ik vind dat jullie na Ierland moeten wachten tot 2010 voor jullie volgende vakantie.
  Snel achter de geraniums dus!
  Stelletje potverteerders… 😉

 2. Anoniem

  augustus 17, 2006 at 8:20am

  Breek me de bek niet open. Ik zit op mijn 72ste nog na te hijgen van wat ik allemaal gedaan heb in mijn leven. Ik vertik het om me te schamen voor het pensioen wat mijn man en ik hebben opgebouwd in het zweet onzes aanschijns, om in bijbelse termen te spreken.
  Beatrix krijgt AOW, maar schenkt het genereus aan een goed doel.

 3. Loes D

  augustus 17, 2006 at 11:27pm

  Sorry, bovenstaande reactie is van mij. Ik vergat mijn naam erbij te zetten.

 4. Menno Nicolai

  augustus 18, 2006 at 9:26am

  Ik verteer de pot tot de ketel zwart ziet, schaam me geen moment en geniet met grote, gulzige teugen.

 5. Elly

  september 21, 2006 at 7:11pm

  Noem Beatrix geen koningin meer maar gewoon GRIJZE!!!!!!!!!
  Waar zijn de normen voor oudere mensen gebleven?
  Het is een grote schande. Ik ben nog lang niet grijs maar dit woord is zo erg!!!! schandalig ten opzichte van de oudere mensen die zich het scheel voor hun ogen gewerkt hebben en nu dank voor stank krijgen maar ze kunnen niet gemist worden om voor jonge kinderjuffrouw te spelen zeker!Laat daar die opscheppers maar eens over nadenken,als ze dat tenminste kunnen!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)