Aardrijkskunde…..

O, misschien ben ik wel vreselijk bezig met het beleggen van slakken met zout, maar ik vind, dat ze bij het journaal niet echt goed zijn in topografie. In ieder geval niet bij het jeugdjournaal, waar van de jeugd toch verwacht wordt dat ze er iets van opsteken. Twee keer in korte tijd was er iets mis.

Lenie ’t Hart van de zeehondencrèche wordt 65. Naar aanleiding van dat heugelijke feit krijgt ze niet alleen AOW, maar krijgt de crèche ook haar naam. Nou, dat is leuk. Ze heeft er genoeg voor gedaan en ik gun ’t haar van harte, dat eerbetoon. Maar dan zeggen ze op het journaal dat die zeehondentoestand in het Friese Pieterburen ligt. En dat is niet waar. Het ligt in Groningen.

Van de week hadden ze weer een bericht over het Gelderse Enter en dat ligt al een heel tijdje in Overijssel. Echt waar. Niet erg, hoor, ’t zijn maar kleine foutjes en Pieterburen en Enter zijn gáten vergeleken bij de Randstad, maar het staat zo slordig.

Het zou niet moeten gebeuren eigenlijk. Als je ’t niet precies weet is het na te kijken, toch? Of je belt even: “Zeg, waar liggen jullie precies?”. Moet toch te doen zijn vanuit het Utrechtse Hilversum…….

2 reacties op “Aardrijkskunde…..

 1. CasaSpider

  september 20, 2006 at 5:08pm

  Van Hilversum is het duidelijk, maar ik heb jarenlang gedacht dat tenminste Vianen toch in Utrecht lag.
  Het probleem is dat je op een bepaald moment iets zeker denkt te weten.
  En dingen die je zeker weet zoek je niet op… 🙂

 2. Sandra

  september 20, 2006 at 9:46pm

  Dat van Vianen dachten ze blijkbaar in Den Haag ook, vandaar dat Vianen nu alweer bijna 5 jaar in Utrecht ligt. (Nee, ze hebben Vianen niet verplaatst).
  Ben benieuwd wanneer wij hier in de “poot” van Utrecht bij Gelderland gevoegd gaan worden.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)