Cirkelgang……

Omdat we nogal van de opruimrige zijn de laatste dagen, heeft het Kringloopcentrum ons deze week al drie keer gezien. Ze beginnen ons daar al te kennen. Er was nogal wat serviesgoed af te leveren vanwege ons nieuwe servies, er waren wat vreselijk in de weg staande oude computerspullen, maar ook nog een, in zeer goede staat verkerend, wit bureau met hele handige boekenplanken aan de zijkant. Leuk bureau, maar bij ons overcompleet.

Om het ding goed te kunnen vervoeren leek het ons handig om hem uit elkaar te halen. De schroeven hadden we keurig in een zakje gedaan en dat met een plakbandje aan het tafelblad bevestigd. We werden er echter mee naar “de stort” verwezen, want het was “hout” en het verband tussen de onderdelen als zijnde een meubel werd niet gezien. “Zo zijn de regels, we mogen het zo niet aannemen!”, zei de Kringloopmedewerker.

Nou, dat vonden we eeuwig zonde van zo’n goed ding, dus we namen ‘m weer mee naar huis. Op het terras hebben we hem weer in elkaar geschroefd en vanmiddag hebben we het weer geprobeerd. En wat w├íren ze d’r blij mee, zeg! Zo’n handig bureau! En die plankjes, geweldig! Bedankt, hoor!

Nu voelen wij ons de Salvation Army voor zielige afgedankte bureautjes, die nog helemaal goed zijn. En die een arme aankomende student (je weet wel, zo een, die niet z’n OV-jaarkaart zogenaamd “verliest”) nog goed van pas kan komen en door zijn studie heen kan helpen omdat z’n bureau in ieder geval niet veel heeft hoeven kosten.

Kringloop, pijler van de economie…….

1 reactie op “Cirkelgang……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)