Kinderwens……

Er is heel wat commotie over het kind, dat Madonna wou adopteren, inpakken en meenemen uit Malawi. Dat kan ik me voorstellen. Ten eerste omdat ze voor deze mevrouw gewoon even de Malawiaanse (hemel, ik lijk Cruyff wel!) wet hebben verbogen en ten tweede omdat e.e.a. toch wel heel erg lijkt op een publiciteitsstunt.

Dat ze het kind een goed leven wil geven neem ik wel aan, maar waarom moet dat in Engeland? Waarom probeert ze niet de kranten te halen door een heel kindertehuis te ondersteunen in Malawi, als ze dan toch iets wil doen voor de arme kindertjes?

Het jongetje is inmiddels al in Engeland aangekomen, las ik. Het heeft gereisd onder begeleiding van twee leden van de Madonna-crew dus moeders was er zelf niet eens bij. Er zal ook wel een crew zijn, die voor het kind zorgt, want mammie is nogal uithuizig.

Adoptie van kansarme kinderen is nogal een hype bij beroemdheden. Vroeger al had je Josephine Baker, die een hele kinderschaar had in alle kleuren en maten. Mia Farrow had er ook een heel stel, maar bij haar ging pa er met de oudste adoptiedochter vandoor. Zo zie je maar wat er van kan komen. Een heleboel kindjes tegelijk steunen met je showbizz-miljoenen lijkt mij dan nuttiger. Minder show ook…..

4 reacties op “Kinderwens……

 1. Sandra

  oktober 17, 2006 at 7:45pm

  Volgens zeggen zou ze de regels netjes gevolgd hebben, maar even googelen leert dat die malawidinges wet stelt dat je een kind eerst 24 maanden financieel moet adopteren voordat je het fysiek mag adopteren (even vrij vertaald vanaf een amerikaanse site).
  En dat is in dit geval duidelijk niet gebeurd (het jochie is net 1 geloof ik).
  (Paul de Leeuw heeft destijds overigens wel keurig de regels gevolgd, en gebruikt zijn kinderen ook niet als pronkmodellen).
  En of een Madonna hier door de “keuring” gekomen zou zijn betwijfel ik ook.

 2. karin

  oktober 18, 2006 at 12:14pm

  jemig, wat een trut, laat dat kind lekker bij z’n moeder, hoeft ‘ie later niet in Spoorloos op zoek te gaan, en geef inderdaad wat van die miljoenen weg.

 3. els

  oktober 19, 2006 at 1:18pm

  @karin: z’n moeder was overleden dus dat was best zielig, maar om haar in te ruilen voor Madonna was misschien wel zieliger.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)