Te hippe bril……

‘k Had er 24. Fouten. Drie meer dan vorig jaar, maar ik vond het Groot Dictee der Nederlandse Taal dan ook doorspekt met woorden, waarvan ik niet eens wist dat ze tot de Nederlandse taal behoorden! Dat komt doordat ik niet van deze tijd ben kennelijk, de heer Bril, die het dictee schreef, heeft mij bij deze(n) een etiketje opgeplakt.

Want echt, ik wéét niet wat ‘deathmetal’ is (ik verstond zelfs de eerste keer ‘deafmetal’, waar ik me nog wel iets bij kan voorstellen), van ‘beatjuggelen’ heb ik nog nooit gehoord en van een ‘caipiranha’ zou ik gezegd hebben dat ’t een gevaarlijke roofvis is, in plaats van een hip cocktaildrankje. Ik had dedaigneus ook verkeerd gespeld, maar wij praten ook nooit zo tegen elkaar. Verder had ik verbindingsstreepjes- en spatiefouten. En ‘harrypotterbrilletje’ moet je zonder hoofdletters aan elkaar schrijven, omdat het woord is ‘ingeburgerd’ in de nederlandse taal en een begrip is. Vond ik ook raar. Dat was alleen maar zo in combinatie met Balkenende, toch? En de muziek, die ‘uitfadede’, terwijl je fonetisch ‘uitfeede’ zegt. Bril heeft zijn moderne fratsen wel een beetje kunstmatig in mekaar geknutseld, hoor! Als hij het ’t volgend jaar weer schrijft, dat Dictee, doe ik niet meer mee. Ik raak d’r gefrustreerd van!

Bovendien werd er met zo’n tempo gedicteerd, helemaal door die Belgische presentatrice, dat het moeilijk bij te houden was. Dat vonden meer mensen en iemand zei, dat hij vrijwel nooit meer zolang en zo snel achter elkaar met de hand schreef. De computer krijgt weer de schuld, maar er zit natuurlijk wel iets in, in die verklaring.

Ik vind het wel troostrijk, dat Word onder alle woorden, waar ik het net over had een rood golflijntje zet als zijnde verkeerd gespeld. Ben ik toch niet de enige die achter loopt…..of is het nou achterloopt….?

12 reacties op “Te hippe bril……

 1. karin

  december 21, 2006 at 1:08pm

  ik had er wel 33 fout (ja als je harrypotterbrilletje met hoofdletters en streepje schrijft schiet het wel op) maar Breezer heb ik niet fout gerekend, hoe kan ik nou weten wat ze in die bar (of zoals de Belgische mevrouw zei: baar) verkopen, misschien wel echte Breezers! ‘K vond het ook een vaag dictee, met allemaal discutabele/disqutabele/discqutabele woorden 🙂

 2. Irene

  december 24, 2006 at 1:29pm

  Ik had het bijltje er al eerder bij neergegooid. Ik zie door die al streepjes-of-juist-niet het bos niet meer.
  In balkenendekapsel wil ik nog wel meegaan, maar harrypotterbrilletje gaat te ver. Tever. Tevér. Tevèr. Nouja.

 3. Verbal Jam

  december 25, 2006 at 7:22pm

  Ik heb wel gekeken, maar niet meegedaan. Want dan ga ik mij weer opwinden. Volgens mij verzinnen ze de regels tijdens het nakijken!
  Ik ben het geheel eens met je opmerkingen over die rare woorden die De Bril erin verwerkt heeft. Hij is zelf al naar huidige maatstaven een ouwe lul, dus laat hij maar gewoon doen. 😉

 4. kauf gebrauchte lebensversicherung

  november 5, 2016 at 7:52am

  I have two boys ages 2 and 4 both of which were cloth diapered. I didn’t cloth diaper either one of them though until about 6 months, and I’m expecting baby #3 in April, 2013 and I plan to use cloth and only cloth from the get go.I’m a mommy blogger and I’d love to try a Tiny Tush diaper for newborns!angela_heffner at yahoo dot com

 5. http://www./

  december 24, 2016 at 2:00pm

  I visited a lot of website but I believe this 1 contains something extra inside it. Live in a way that you would not be ashamed to sell your parrot for the town news. by Can Rogers.

 6. zion auto body

  februari 18, 2017 at 9:23pm

  clinter scrive:: Perchè esiste una teorica possibilità che vinca una quarta e te la prenda nel culo.Ma soprattutto perchè 25.000 € non li vedo manco col binocoloPossibiltà molto teorica, a meno che io non vada ad applicare il mio teorema, anche ridotto a cifre più…abbordabili, nel qual caso la possibilità diverrebbe molto concreta.Per il resto, stupisco che non ti avanzino euro 25.000 da trasare!:)

 7. http://www./

  maart 1, 2017 at 4:36am

  “Vor allem, die gestellte Berge- und Camping-Ausrüstung scheint vollständig zu sein.”Hallo!…ich würd mich lieber vorher absichern, ob auch wirklich alles dabei ist, sonst gibt es hinterher eine Böse überraschung.Gruss

 8. I was watching “Murder She Wrote” with my parents. We were living in Mozambique, and it was evening there. My dad got the call from some family friends, and we went to their house to watch CNN. I honestly couldn’t understand what was going on (I was seven). The next day I went to school and one of the kids there made a joke about it, and I remember feeling so mad about it.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)