Ho,ho,ho…mérry christmas…!

We hadden vanmorgen, toen we aan het kerstontbijt zaten, al een buurman aan de deur, die kwam vertellen dat er aan één kant van de parkeerplaats een heel rijtje auto’s was voorzien van diepe krassen in hun lak. Waaronder de nog zo nieuwe auto van onze zoon. De onze stond aan de overkant dus die heeft niks.Hij moest heel wat deuren langs, onze buurman en dat is een raar begin van je dag.

Mijn zoon belde de politie en wat waar is is waar: ze waren er binnen tien minuten. Met ’n busje met één agent en een auto met nóg ’n agent. Het was dus een grote zaak. Het leek Baantjer wel, maar dan zonder lijk. Aan de telefoon zeiden ze, dat ze sporenonderzoek wilden doen.

Maar de agenten hoorden het verhaal aan van de slachtoffers, wilden de tijd weten waarop het gebeurd was en die wist niemand natuurlijk, want deze buurt is ’s nachts in rust, zoals het hoort. Behalve die krassenmaker dan. In ieder geval na half 12 gisteravond, want toen kwamen de buren thuis en toen was er nog niks aan de hand. Maar niks sporenonderzoek, hoor!

Uiteindelijk zeiden de dienders, volgens mijn zoon van die vlotte agentjes, dat iedereen maar aangifte moest doen via internet.”Daar heb ik toch helemaal geen verstand van”, zei onze buurvrouw. “Gewoon politie.nl intypen en dan zie je het vanzelf”, zeiden de politiemannen en ze vertrokken weer. Ambachtelijk schrijven is er niet meer bij.

Nou ja, papierwerk komt er nog genoeg aan te pas vanwege de verzekering, waarvan eerst nog even nagekeken moet worden of vandalisme wel gedekt wordt! Mijn zoon had het er al over dat ie een webcam neer wilde zetten, die de parkeerplaats in de gaten houdt, maar dat schijnt hier niet te mogen omdat het ‘openbare weg’ is.

In Amerika mag je een geladen geweer in huis hebben om je bezit te beschermen ( ik moet er niet aan dénken, hoor, brrr!), maar hier niet eens een cameraatje. Big Brother wil alleen maar kijken wie er met z’n klauwen aan z’n auto zit! Wat een watjesland eigenlijk……O ja, zalig kerstfeest iedereen!

4 reacties op “Ho,ho,ho…mérry christmas…!

 1. CasaSpider

  december 25, 2006 at 2:52pm

  Geen leuk begin van de kerst. Maak er samen toch maar een mooie familiedag van, een dag waarbij het gespreksonderwerp auto misschien maar even in de kast moet blijven… 🙂
  Fijne feestdagen en alvast een gelukkig 2007!

 2. Verbal Jam

  december 25, 2006 at 7:24pm

  Vrijwel zeker is dit gedaan door de kerstman, die er in zijn dronken roekeloosheid met zijn slingerende slee is langsgescheurd!
  Maar evengoed een fijne kerst gewenst, want dat heb je nu extra nodig!

 3. Martin

  december 27, 2006 at 11:18am

  Balen dus..nou ik kan me er iets bij voorstellen..ik ben zelf blij dat ikeen garage heb, maar het is van de zotte dat ze met hun tengels aan jou eigendom komen..!!
  Goed uiteinde daar..;)

 4. karin

  december 29, 2006 at 4:42pm

  en als je zelf in de bosjes gaat zitten mag het wel! nou ik kom wel helpen hoor!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)