Enge man….

Iedereen weet, dat je goed moet opletten als je staat te pinnen. Dat doe ik ook wel, maar nou ook weer niet zo krampachtig voorzichtig. Maar gistermiddag stond ik mijn boodschappen af te rekenen bij de scanmachine van de supermarkt, toen er een man vlák achter me kwam staan. Het was wel druk, maar zo opdringerig was overdreven.

Gelukkig had ik mijn pincode al ingegeven dus die kon ie niet meer afkijken en de procedure was bijna afgerond. De kassabon was al bezig met afdrukken. Ik durfde me eigenlijk ook niet om te draaien, want ik had vanzelfsprekend gewoon tegen die man moeten zeggen: “Hé, zeg, ga es even ’n endje achteruit! ik heb ruimte nodig”. Maar het voelde ’n beetje eng. Uit m’n ooghoek zag ik een zwarte jas en hij hijgde nog net niet in m’n nek, maar het was een nare gewaarwording dat ie zo akelig dicht achter me stond.

Toen ik me toch omdraaide om weg te lopen keek ik in de ogen van mijn bloedeigen jongste zoon die, toen hij op weg naar ons huis uit de bus stapte, bij het winkelcentrum onze auto had zien staan en concludeerde dat we wel boodschappen aan het doen zouden zijn. Wat eigenlijk heel slim van ‘m was, maar zo is ie. Dat vond hij ook meteen een mooie gelegenheid om z’n moeder even kippenvel te bezorgen. Want dat had ik best wel ’n beetje. Van de tompoezen die ik had gekocht, omdat ik wist dat ie kwam, heeft hij er evengoed een gehad, want zo ben ík dan wel weer. Heel vergevensgezind…….

7 reacties op “Enge man….

 1. Lars

  maart 26, 2007 at 10:49am

  Natuurlijk nog mijn verlate, maar uiteraard welgemeende excuses voor het aanjagen van enige schrik… 😉

 2. els

  maart 26, 2007 at 1:52pm

  ’t Is je vergeven, hoor! Anders had je toch geen tompoes gehad?

 3. sicherheitscode kreditkarte

  oktober 19, 2016 at 6:03pm

  Solo quería aclarar, que vivo en Argentina desde 1931, llegamos en el mes de Marzo, y como tenía diez meses cumplí mi primer año en Buenos Aires.Otra aclaración, buscando encontré el seudónimo del torero “El Inclusero”Estoy encantado de colaborar en este blog, y tengo preparadas algunas interesantes cosas para publicar.

 4. http://www./

  december 30, 2016 at 2:44am

  Thanks used for another enormous editorial. Where to boot could anybody get that type of information in such a great route of writing? I have a presentation subsequently week, and I’m by the look representing such information.

 5. http://www./

  januari 17, 2017 at 5:46pm

  super les mecsje viens de découvrir votre site et je le trouve vraiment au top.l année dernière vous n aviez pas encore ouvert je pense car je vous voyer rider tous les jours.j ai pas eut la possibilité de venir cette année car je suis devenu papa mais l année prochaine je viens pour sur.j espère pour au moins un mois.continuez comme ça …et de-plus le nom Directkite, c est mortel,ca dechire….A+jerome de paris

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)