Handel….

Als je veroudert word je helemaal vanzelf lid van een doelgroep. De groep die overstelpt wordt met adviezen aan wie of wat je het best je geld kunt nalaten, reclame voor uitvaarten natuurlijk, voor rollatoren en scootmobielen voor als je d’r nog eens even uit wilt, trapliften als je hogerop wilt en uiteraard de middelen, die je voor algehele lichamelijke instorting moeten behoeden voor zolang het duurt.

Gisteren werden we gebeld door een onderneming, die daartoe visolie wilde slijten aan mijn man, want dat is goed voor ‘m. En nou kán dat een toevallige actie zijn, maar dat denk ik niet. Want de dame aan de telefoon wist exact naam en adres van mijn echtgenoot.

De kruisvereniging waar hij zich gisteren heeft laten onderzoeken doet zeer waarschijnlijk zaken met de firma. Na het onderzoek verkopen ze gewoon je naam! Dat vind ik toch geen fris idee. Ze hadden in ieder geval even kunnen vrágen of je daar bezwaar tegen hebt. Nogmaals: het kan toeval zijn, maar in dit geval denk ik dat toeval niet bestaat……

5 reacties op “Handel….

 1. inge

  april 26, 2007 at 2:35pm

  idd lichtelijk aso…
  aan de andere kant schijnt visolie helemaal het ding te zijn om fit te blijven these days…

 2. els

  april 26, 2007 at 5:06pm

  Over het nut van visolie hebben we ook geen twijfels, maar over de ‘handel’wijze van die kruisvereniging wel!

 3. jan

  april 26, 2007 at 5:56pm

  Het verhandelen van adressen is big bussiness. Ik las laatst dat ieders naam en adres op gemiddeld 1500 plekken in Nederland staat genoteerd.

 4. Sophie de vries

  april 26, 2007 at 7:34pm

  Vorige jaar een uitzending gezien van Kassa over visolie tabletten. Daar vertelde een internist dat de tabletten die visolie bevatten, totaal overbodig zijn. Haar advies, ‘vooral veel vis in je menu opnemen’, dat blijft nog altijd het beste, die pillen maar laten voor wat ze zijn.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)