Oog voor detail……

Onze dochter fietste afgelopen zondag met man en kinderen naar Vaassen. Vanuit Apeldoorn is dat een leuk ritje. En als je er dan toch bent, kun je net zo goed eens even kasteel De Cannenburgh aan de binnenkant bekijken. Ze was daar voor het laatst geweest met school toen ze in de zesde klas van de lagere school zat.

Er was een rondleiding in het kasteel en alles was nog zoals toen en zo hoort het natuurlijk ook in een historisch pand. Alleen een schilderij, voorstellende het Salomonsoordeel ( een beetje bijbelkenner weet, dat dat het verhaal is van die twee moeders met die ene baby) hadden ze verhangen naar een andere ruimte.

Onze dochter vroeg dan ook aan de gids: “Dat schilderij hing eerst toch ergens anders?”. Dat was inderdaad zo en de vrouw was dan ook heel verbaasd. “Dat u dat wéét!”, zei ze. “Nou, ik was twaalf toen ik hier voor het laatst was en toen hing het in een andere kamer”, zei Karin. “Dat u dat dan onthoúden hebt!”, zei de gids, “goed, hoor!”. Ze was onder de indruk.

“Nou, en dat na twee-en-dertig jaar!” riep mijn schoonzoon enthousiast, trots op een vrouw met zo’n olifantsgeheugen. Die zei: “Ja, ja, je wordt bedankt, nu weet iedereen precies hoe oud ik ben!”. Toen is ze haar kinderen maar gaan uitleggen wie koning Salomo was, want ze is eigenlijk ook heel wijs, hoor, dat kind van mij……….!

5 reacties op “Oog voor detail……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)