Van miljonair tot krantenjongen…..

In de Telegraaf van vandaag stond een foto van een top-man van Heineken, die bezig was met een krantenwijk. Dat was geen bijbaantje omdat hij anders niet kon rondkomen, maar hij had ’t even overgenomen van zijn dochter van 16, die met vakantie is.

Vooropgesteld dat ik het mooi vind dat kinderen van rijke ouders ook krantenwijken moeten lopen om hun zakgeld bij te spijkeren, vind ik het ook een aardige vader. Hij zei dan ook:”Vroeg je bed uit (het was de Telegraaf namelijk) laat je weer eens voelen hoe de euro verdiend moet worden”. Dat was ie even kwijt kennelijk. Maar dat er dan een foto voor de krant tegenaan moet vind ik dan weer minder. Alleen omdat het een “dure” jongen is.

Want het is namelijk heel gewoon, hoor, dat je je kinderen helpt bij zoiets. Mijn zoon had ook een krantenwijk van de Telegraaf, waar hij ontiegelijk vroeg z’n bed voor uit moest. Daar had hij op zich helemaal geen moeite mee. Hij vond het zelfs wel lekker, zo ’s morgens vroeg als het nog zo rustig was overal.

Hij is wel eens aangehouden door de politie in de buurt van het winkelcentrum, omdat er was ingebroken in de buurt en ze vermoedden dat hij zijn fietstassen vol had zitten met gestolen waar. De dieven deden zich ook voor als krantenbezorgers namelijk. Maar dat vond ie wel spannend eigenlijk.

Op een dag was het zó verschrikkelijk koud, meer dan 20 graden onder nul, dat ik met de auto met ‘m mee ben geweest. Dat bleek verschrikkelijk onhandig. Hij moest telkens naar de auto terug om nieuwe kranten te halen en hij heeft die ochtend drie keer zoveel moeten lopen als anders. Ik mocht dus niet meer mee, ondanks mijn goede bedoelingen.

Hij kwam trouwens ook nog al eens kranten tekort. Daar werd hij steeds op aangesproken, terwijl na onderzoek bleek, dat mensen op weg naar hun werk gewoon kranten meepikten van de stapels die bij de apotheek voor de deur klaarlagen om opgehaald te worden door de bezorgers. Ik heb me erg opgewonden over de beschuldigingen dat hij wel verkeerd bezorgd zou hebben.

Het leven van een krantenbezorger gaat niet over rozen. Je moet het dan ook niet te lang doen, maar zorgen dat je zo snel mogelijk een dure jongen wordt……..

2 reacties op “Van miljonair tot krantenjongen…..

  1. cockie

    augustus 31, 2007 at 3:53pm

    J. en ik hebben ook vaak genoeg de Telegraafwijken van onze zonen overgenomen, heel erg leuk was dat.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)