Muizen met en zonder staart……

Volgens mij is het de zomer van de muizen. Ik hoor er zoveel mensen over. Onze zoon in Utrecht heeft er meerdere. Ik geloof dat ie ondertussen aan zijn achtste gevangen muis toe is. Hij vangt ze niet met gif, want dat vindt hij zielig en milieuonvriendelijk, heeft er dus ouderwetse muizenvallen voor gekocht, zodat ze met één klap uit hun lijden zijn verlost. Dat vind ik dan weer zielig, maar ja, ik heb dus ook geen last van muizen. Hij woont ( nog) in een huis dat meer dan 100 jaar oud is, dus allicht dat je daar wat inwoning hebt.

Maar onze jongste dochter woont in een supermodern huis, dat helemaal niet oud is en zij heeft er ook een, ’n huismuis. Bovendien heeft ze een slome kat op leeftijd, die na een uitbundig muizenvangend leven thans het principe huldigt: “Leven en laten leven”, dus dat is fijn voor de muis, maar dat schiet natuurlijk niet op.

Hé, en ik las dat Walter er ook een heeft, maar die vindt het alleen maar gezellig vanwege de aanspraak.

En ik las in de de krant, dat een jongen op de fiets gisteren een muis de weg zag oversteken, zich omdraaide om dat tegen z’n vrienden te vertellen die achter ‘m reden en dat ie vervolgens tegen een boom reed. Naar ’t ziekenhuis met een zware hersenschudding. Maar ja, daar kan die muis natuurlijk niks aan doen. Dat was gewoon mensendommigheid.

Wij hebben zelf al jaren een tuinmuis. Zo’n lief klein veldmuisje. Nou, die mag blijven, zolang hij buiten blijft. Binnen houden wij alleen maar van muizen met draadjes eraan. Draadlóós zelfs. Diervriendelijk genoeg toch……?

4 reacties op “Muizen met en zonder staart……

 1. karin

  september 3, 2007 at 5:34pm

  wij hebben sinds Kees de kat voornamelijk lieve kleine dode veldmuisjes in de tuin, heel zielig.

 2. Sandra

  september 3, 2007 at 9:32pm

  Wij krijgen van onze Wheazel elke nacht toch minstens 1 of 2 dode exemplaren op de trap of voor de slaapkamerdeur, erg leuk voor onder blote voeten in het donker. Vanmorgen 2 halve op de bank (was niet geschikt voor jeugdige kijkers, al dachten zij er zelf anders over).
  Onze Whisper is niet zo bedreven, en die vangt ze wel, maar laat ze vervolgens binnen los, over diervriendelijkheid gesproken.
  De beste manier om een muis te vangen is met de stofzuiger met een pantykousje of zo over de zuigmond, krijg je ze mee uit de kleinste hoekjes, en dan buiten de stofzuiger weer uitzetten. (Hoeven ze ook niet meer naar de Efteling).

 3. els

  september 4, 2007 at 1:33am

  @Karin: Inderdaad heel zielig, maar ja Kees is Kees, die kan d’r ook niks aan doen, ’t is de natuur, hè?
  @Sandra: Leuke namen hebben jullie katten!

 4. Irene

  september 4, 2007 at 9:58pm

  In het weekend op de Veluwe ook krasse muizenverhalen gehoord. Nog nooit zo veel als dit jaar, tot zelfs in de klimop toe. Ratten ook.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)