De grote wijzer…….

We hadden vanmiddag een blinde vriend op bezoek met z’n jolige geleidehond Rex, die hartstikke serieus is als hij dat moet zijn. We hadden het heel gezellig en na de gezamenlijk genuttigde maaltijd gaf onze bezoeker de wens te kennen, dat ie wel even naar het station gebracht wilde worden, omdat hij de trein van drie minuten voor half acht wou halen.

We brachten hem dus met de auto even weg, liepen voor het gemak en de gezelligheid nog even mee naar het perron, waar de trein, die hij had moeten hebben, zich op het moment dat wij boven aan de trap waren in beweging zette. Gemist dus.

“Hoe kán dat nou? We zijn hartstikke op tijd en nou is ie weg!”, zei onze vriend en hij bevoelde z’n horloge. Het was op dat moment zeven minuten voor half acht.

We zochten een vertrektijdenbord en zagen, dat de héle dag alle treinen vertrekken om drie minuten voor half, behalve om half acht en half negen, dan gaan ze ineens om zeven minuten voor half. Daar kan je als gewoon mens toch niet bij? Zo’n zotte dienstregeling. Verder dus geen enkele trein om zeven, de hele verdere avond niet.

Voor onze visite en z’n hond betekende dat een half uur wachten in de kou, want zo geriefelijk is station Apeldoorn nou ook weer niet, terwijl in Amersfoort waar hij moet overstappen datzelfde nog eens. Hoezo, klantvriendelijk?Je moet dus als treinreiziger maar beter elke trein even nakijken, anders héb je ’t nakijken. En als blinde dát niet eens.

We hebben onze vriend in onze warme auto maar naar huis gebracht. Hij moest naar Nijkerk en dat is vanuit Apeldoorn niet het einde van de wereld. Maar hij is een zeer zelfstandige man, die samen met z’n hond graag zélf z’n routes uitstippelt. Maar dan moet de NS niet zo wispelturig doen met die vertrektijden…..

1 reactie op “De grote wijzer…….

  1. FrankiePebbles

    december 19, 2007 at 2:59pm

    Ach ja, de NS is al vele jaren ziende blind. Als goed werkende ogen volstonden voor het hebben van visie, dan leefden we in een heel wat prettiger wereld, nietwaar.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)