Ho, ho, ho…….!

Onze correspondent in Australië, mijn zus dus, mailde me een berichtje, dat daar een rel is rond een kerstman. De man was, al járen, in dienst van warenhuis Myers, dat te vergelijken is met V & D hier. Hij is 78, toch een mooie leeftijd voor een volbloed kerstman en hij ziet er uit zoals een kerstman er hoort uit te zien sinds
we coca cola drinken: blozend, joviaal, bolle buik, bel in z’n hand en “ho, ho, ho! mérry christmas !” roepend.

En om dat “ho, ho, ho!” is ie ontslagen door Myers. Dat is een vrouwonvriendelijke kreet, zeggen ze. In Amerika, zeggen ze, is “ho” een ander woord voor vrouw van lichte zeden oftewel een hoer. In Australië is er tot nu toe geen mens geweest, zegt mijn zus, die daar ooit op een dergelijke manier gedachten bij heeft gehad, maar toch: Myers heeft ‘m ontslagen.

De gedumpte kerstman is gewoon zijn plicht blijven doen. Alleen loopt ie nu op straat tussen het winkelend publiek : “Ho, ho, ho! Mérry Christmas!” te roepen en verdient per dag meer dan toen ie nog bij het warenhuis op de loonlijst stond. Want iedereen vindt het beláchelijk, dat ontslag. Het lijkt dan ook meer op een gevalletje leeftijdsdiscriminatie, want ze hebben er geeneens ’n SGP…….ho, ho, ho…..!

3 reacties op “Ho, ho, ho…….!

  1. FrankiePebbles

    december 7, 2007 at 1:32pm

    Jezus (dat mag ik met kerst toch zeker wél roepen) wat loopt dat warenhuis te ouwehoeren. Je kan ook zover gaan in het correct willen zijn dat het onfatsoenlijk wordt.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)