Dilemmanisch…..

Nu iedereen tegenwoordig zo druk is met het milieu, de uitstoot en vooral de scheiding van het afval en Apeldoorn schijnt het landelijk gezien best aardig te doen, zit ik toch met ’n moeilijkheid. Wij zijn zelf ook keurige scheiders, ik kan niet anders beweren. Dat komt ook doordat we bij onze supermarkt een, zelfs met een prijs onderscheiden, “retourette” hebben, zodat je wel een ongelooflijke hork moet zijn om het dan nóg niet goed te doen.

Je kunt er behalve je statiegeldemballage ook papier, karton, blik, lege flessen in alle kleuren, plastic flessen en verpakkingen, schoenen, kleding, kleine huishoudelijke apparaten en geplastificeerde kartonnen pakken kwijt. En over die laatste pakken gaat mijn probleem. Ik heb namelijk nogal veel van dat soort pakken meestal. Van vla, yoghurt, melk en vruchtensap en zo.

Die spoel ik altijd goed uit, want bij wat langer bewaren gaan die schimmelen en stinken. Daarbij gebruik ik dus water en soms zelfs warm water, want bij vla en yoghurt krijg je ’t er anders niet uit. En nou dacht ik van de week ineens: “Hé, ik sta hier dus wel mooi water en energie te verspillen!”.

Dus wat is nou beter: wegmikken in de container of ze schoon wegbrengen? Dat laatste kost meer energie, de mijne ook. Kijk, daar denken al die milieujongens niet aan, hè, dat je voor dergelijke dilemma’s kunt komen te staan…..

3 reacties op “Dilemmanisch…..

 1. jan

  februari 5, 2008 at 7:55am

  gewoon vuil weggooien. volgens mij ga dat glas echt wel een keer door een wasmachine voordat het opnieuw gebruikt wordt.

 2. els

  februari 5, 2008 at 11:00am

  Ja, dat glas kan me niet schelen, Jan, maar die geplastificeerde pákken…..

 3. Menno Nicolai

  februari 5, 2008 at 11:24pm

  Wij maken de bovenkant van deze pakken (als de oorspronkelijke inhoud op is) helemaal open en doen daarin de kleine weggooidingetjes uit de keuken. Door steeds weer een beetje aan te duwen wordt het pak een soort perscontainer, waardoor al die kleine weggooidingetjes minder plek in de vuilnisbak innemen dan anders het geval zou zijn.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)