U-Niek…….

Onze kleinzoon van zes haalde gisteren zijn zwemdiploma. En niet gewoon, hoor! Nee, als een echte VIP. Wat was namelijk het geval? Het zwembad heeft bij de berichtgeving omtrent het uur van afzwemmen in alle brieven van de kandidaatjes gezet, dat het festijn om 12 uur was, behalve in die van onze kleinzoon. Die werd volgens de brief om 1 uur verwacht.

Wij spraken dus af in de hal van het zwembad om kwart voor één, want we wilden natuurlijk supporteren. Toen we daar aankwamen was het buiten het zwembad al heel druk met opa’s, oma’s, vaders en moeders én heel blije kindertjes mét diploma. We hadden toen eigenlijk nog niks in de gaten, maar eenmaal binnen bleek dat Niek dus hartstikke te laat was!

Er kon aangetoond worden, dat de fout in het zwembad was gemaakt. Het personeel overlegde en toen mocht hij in z’n eentje in het verlaten zwembad alsnog de proef afleggen. Wij vonden het niet zo leuk voor hem, maar hijzelf had er totaal geen moeite mee. Helemaal niet zenuwachtig, hij vond de speciale aandacht prima en de leuke instructrice met examenbevoegdheid nam hem alle testen af en hij deed het fantastisch!

Wij zaten ook ‘eerste rang’, op de nog natte bank van de examenkandidaatjes, die thuis dus allang aan een boterham met pindakaas zaten, te kijken hoe hij het allemaal deed: de schoolslag en de rugslag, eerst mét kleren en toen alleen in zwembroek, het watertrappelen, het uitdrijven op z’n buik, het uitdrijven op z’n rug, het onder water door een gat zwemmen, de borstcrawl, de rugcrawl, nou ja, véél meer onderdelen dan wij vroeger moesten kunnen, hoor!

Wij zwommen die baantjes wel, met en zonder, en ook het watertrappelen, dat wij (vond ik altijd gek) met twee wijsvingertjes boven het water moesten doen, dat zat er ook bij. En als onderwateract moesten we onder een in het water gespannen touw doorzwemmen. That was it. Fluitje van ’n cent.

Onze kleinzoon is, behalve door z’n trotse vader natuurlijk, ook nog door de zwembadfotograaf op de gevoelige plaat vastgelegd (die uitdrukking zal natuurlijk ook wel niet meer kloppen, hè?), want hij slaagde natuurlijk met vlag en wimpel! ’n Bijzonder kind en dat is ie, ons VIPje…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)