Proletarisch winkelen…..

Er zijn in Apeldoorn bejaarden, die wel héél erg met hun tijd meegaan, zeg! De bedrijfsleider van een C1000 elders in de stad (niet bij de onze natuurlijk, want hier in de buurt wonen alleen maar kéurige bejaarden!) heeft deze week, binnen twee dagen, twee shopliftende oudjes moeten aanhouden. Een man van 85 dacht zonder betaling een fles jenever mee te kunnen nemen en een 88-jarige vrouw stak drie stukken zeep en een boerenleverworst in haar zak.

Ik kan er niks aan doen, maar dat zie ik dan meteen voor me, hè. Hoe iemand zo’n worst, een boerenworst nog wel, in zijn of in dit geval haar zak laat glijden. De zeep in de ene en de worst in de andere, want dat kan qua luchten niet bij elkaar natuurlijk. Dat maakt het extra ingewikkeld ook nog.

Waarom neemt iemand trouwens zo’n risico gesnapt te worden? De winkeliers hier in Apeldoorn worden tegenwoordig getraind met behulp van “nepboeven” om extra alert te worden en dat schijnt resultaten af te werpen. Je leest wel vaker dat iemand een boete van 130 euro of meer oploopt door het achterover drukken van een simpel pakje van het een of ander dat enkele euro’s kost.En meestal zijn dat jongere mensen.

De politie gaat bij oudere winkeldieven altijd na of er dementie in het spel is. Nou, dat was bij deze man en vrouw niet aan de orde, hoor! Allebei nog bij de pinken. De man gaf ook meteen toe, dat ie zin had in een gratis borrel en de vrouw was zelfs met haar auto gekomen. Nou wórdt de benzine wel steeds duurder, dus tja…….

4 reacties op “Proletarisch winkelen…..

 1. Wieneke

  maart 3, 2008 at 4:33pm

  Is het misschien het avontuur? Het leven is wellicht maar bar saai voor die mensen en ze vinden het enorm spannend om te zien of de diefstal ontdekt wordt? Daar hebben ze dan een boete wel voor over. Een boerenleverworst jatten zorgt wellicht voor een forse adrenalinestoot? Of ze willen bewijzen dat ze nog heel erg vlug en slim zijn?

 2. els

  maart 3, 2008 at 4:41pm

  @jan: bij onze C1000 wel, hoor!
  @wieneke: een boerenleverworst is best opwindend natuurlijk!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)