Victor….

Veel ouders weten natuurlijk wel, dat het heel gezond is voor hun kind om buiten te spelen. Jantje Beton heeft onderzoek gedaan naar de mening van ouders. Lichaamsbeweging, sociale ontwikkeling en gezondheid, allemaal redenen om je kind de deur uit te doen. “Maar”, zeggen diezelfde ouders “’t is wél lastig om ze bij de televisie en de computer vandaan te krijgen!”.Daar zijn afspraken over te maken, lijkt mij. Maar dat is makkelijker gezegd ( door deze overjarige moeder, nog stammend uit het gelimiteerde-televisie-uren-en-praktisch-computerloze tijdperk) dan gedaan. Dat weet ik ook wel, hoor en ik benijd ze dan ook niks, de ouders van vandaag de dag.

Maar soms zijn er in een buurt niet eens kinderen om mee te spelen of is de verkeerssituatie zó gevaarlijk, dat het gewoon niet kan. Dan ben je dus eigenlijk een gehandicapt kind qua buiten spelen. Zielig, hè? Maar we hebben er sinds vorige week een buurtbewoner bij.

Hij heeft ook een naam: Victor Slow en hij komt oorspronkelijk uit Amerika. Hij zit met een ketting vast aan de lantaarnpaal vlak bij ons huis. Die ketting is wel nodig, want Victor ziet er zo gezellig uit, geel, met ’n petje en ’n vlaggetje, dat hij wel eens achterover gedrukt zou kunnen worden. Nu doet de wind dat vaak, want Victor is niet zo’n gewichtig persoon, maar dan is er altijd wel weer iemand die ‘m overeind zet. We zorgen best goed voor hem.

Wij hopen dus met z’n allen dat, door de aanwezigheid van Victor, iedereen die onze parkeerplaats op rijdt zijn snelheid drastisch zal verminderen, zodat bij óns de buurtkinderen hun vertier niet uitsluitend bij de tv en computer hoeven te zoeken en niet als stadse bleekneusjes zullen opgroeien.

Er wórdt trouwens al veel buiten gespeeld hier, hoor, en er is geen beton of zo, dus zó zielig zijn ze nou ook weer niet. Alleen is het geen mooi weer voor kinderen en staat Victor in z’n dooie eentje in weer en wind z’n mannetje te staan. De bikkel…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)