Sfeermuziekjes…..

Vanmiddag zat ik aan de tafel een klusje te doen en dan heb ik daar graag de radio bij aan. Radio 4 bijvoorbeeld. Op ’n bepaald moment zonden ze een strijkkwartet uit van Schubert. En nu hou ik best van Schubert, hoor, maar niet zo van een strijkkwartet.

Dat stamt nog uit de tijd dat mijn vader bij een dergelijk viertal viool speelde. Ze oefenden áltijd bij ons thuis. Elke week. Dan raak je als kind een beetje overvoerd en als je pech hebt zeurt dat je hele leven door. Omdat ik ingespannen met iets bezig was heb ik ’t strijkkwartet nog wel aangehoord, maar toen het programma daarna ook nog eens Bruckner op de lijst had staan ben ik afgehaakt. Dat was me te zwaar voor een zonnige middag.

Ik heb ‘m op Radio 5 gezet. En dat was een stuk gezelliger, zeg! Met muziek waar je vrolijk van wordt! Ik hoorde Charles Aznavour, Tom Jones, Rita Reijs, allemaal toen ze nog jong waren, Gilbert O’Sullivan,

aan wie ik goeie herinneringen heb en van wie ik me altijd heb afgevraagd, waar ie toch gebleven is en of hij nog wat doet.

Kortom, ik kwam helemaal in een prettige stemming en ik wás al goedgemutst de hele dag, dus kun je nagaan! De zon scheen ook en opeens bedacht ik me: “Als er alleen maar zulke muziek zou zijn, wat zou de wereld er dan veel minder agressief aan toe zijn.”

En ik was niet de enige, hoor, die dat gevoel kreeg. De nog jonge presentator (wel van de NCRV, dat scheelt misschien….) zei over de muziek van Leroy Anderson: “Wat is dát ’n leuke muziek!”. En dat ís ook zo! Vergeet niet te luisteren.

En oh ja, het is natúúrlijk ouwemutsenpraat, ik weet ‘t, ik weet ‘t, ik wéét ‘t……!

3 reacties op “Sfeermuziekjes…..

 1. Puck

  april 17, 2008 at 10:44pm

  Uit de wikipedia van Raymond Edward O’Sullivan – wat zijn echte naam blijkt te zijn:
  ‘O’Sullivan continues to record and perform to the present day, and enjoys some success in Japan. His latest album (A Scruff At Heart) was released in 2007.’
  Zijn korte koppie is vervangen voor een hideous afro-kapsel, maar dat is hem vergeven: http://www.gilbertosullivan.net/

 2. Wieneke

  april 20, 2008 at 11:29am

  Dat is fijne rustige muziek, maar je hebt ook van die overspannen gilkrijsbrulmuziek waarvan ik na twee minuten luisteren ook schuimbekkend naar een bijl op zoek ga. 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)