Evert…..

Hij zegt zelf altijd dat ie ’n nuchtere Drent is, Evert ten Napel, maar tijdens verslagen, die hij deed tijdens het EK voetbal, barstte hij, als er een doelpunt viel, geregeld uit in een Zuid-Amerikaans geloei, dat beslist niet past bij een nuchtere Drent van zijn leeftijd. Wat een idioterie, zeg! “Góóóóóóóóóóóóóal!!!!” en dat dan een minuut lang of zo lang leek ’t in ieder geval. Wat een uitsloverij, Evert nieuwe stijl of zo. Ik heb me doodgeërgerd en ik vond het altijd zo’n nette man. Wel een, die het altijd beter wist dan de scheids, die er bovenop stond, maar toch.

Nou ja, we kunnen weer verder met ons leven. Spanje heeft terecht gewonnen en is kampioen. Ik weet in ieder geval één iemand, die daar heel tevreden over is. Mijn Spaanse collega bij revalidatiecentrum Het Loo Erf, inmiddels helemaal “ex” , want hij is inmiddels ook op zijn lauweren gaan rusten, net als ik. Hoewel, hij is beeldend kunstenaar en die rusten doorgaans niet zo op lauweren.

Als er Europees of Werelds gevoetbald werd kwam hij altijd aanzetten met een enorme Spaanse vlag, die hij voor het raam van zijn lokaal spande, waardoor het zicht naar buiten werd geblokkeerd, maar voor het merendeel van zijn visueel beperkte klanten was dat toch geen enkel bezwaar. Er waren er, die dat gele daglicht in de ruimte zelfs erg geslaagd vonden. Voor José (Gossé Olé Olé heette hij dan) was het alleen maar om te laten zien:”Hier huist een Spanjaard en wij gaan winnen!”. Dat je het maar wist. Als ze er dan toch uit lagen was het even kommer en kwel natuurlijk. Als Nederland er dan beter voor stond was ie ook wel weer voor ons, hoor en andersom, wij ook voor hem natuurlijk.

Ik ben ondertussen wel fan geworden van Dione de Graaff. Ik las een interview met haar en ze moet de hele zomer nog door. Voetbal is nu dan over, maar Wimbledon, de Tour de France en niet te vergeten de Olympische Spelen, dat moet allemaal nog. Natuurlijk mag ze, als vrouw, nergens heen. Ze mag thuis op de winkel passen, de mannen gaan wel op pad en gezellig op lokatie verslag doen. Zij mag dan van de winter het schaatsen weer doen. Ook leuk, zegt ze.

Je moet dus van sport houden, deze zomer. En dat doe ik, al val ik er geen onsje van af…….

2 reacties op “Evert…..

  1. jan

    juli 1, 2008 at 8:26am

    Maar Els toch, wat is er nou mooier dan helemaal uit je dak gaan na een doelpunt. Ik ben van nature een schuldbewuste ex-protestant maar als ik op de tribune zit bij PSV dan ken je me niet meer terug. 🙂

  2. els

    juli 1, 2008 at 11:13am

    @jan: Dat is tóch anders, denk ik. Jij bent echt voor je cluppie, terwijl deze man verslag hoort te doen van wat ie ziet en dan mag hij best zeggen: “Sjonge, wat een móói doelpunt was dat!”en dan moet hij vertellen hoe het tot stand is gekomen en vooral wie de assist heeft geleverd, want dat is minstens zo belangrijk. Dat geloei is echt iets van de laatste tijd, hoor! En Jan, waarom, in godsnaam, ben jij schuldbewust? Omdat je hebt nagedacht?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)