Landverraad?…..Ach…..

Zo, dat was het dan. Aan ons heeft ’t niet gelegen, want we waren voorbereid met oranje tompoezen, vlaggen, petten en shirtjes, maar het heeft niet geholpen. Hiddink heeft gewonnen. Terecht gewonnen ook, want wat was z’n elftal goed. De wedstrijd was, wat Oranje betreft, een schaduw van de drie vorige. Onbegrijpelijk. Maar gebeurd is gebeurd, we liggen er uit.

Dat is voetbal, zeggen ze. Ik vind het jammer, maar lig er niet wakker van. Want het scheelt ook een heleboel tijd. Natuurlijk willen we wel volgen hoe het allemaal afloopt en hoe ver Hiddink verder nog komt en wie er kampioen wordt, uiteindelijk. Daar zijn de meningen nogal over verdeeld, maar als die Russen zo doorgaan dan weet ik het nog niet. Ze kregen van de Nederlanders gisteravond erg veel ruimte om te voetballen en het is de vraag of dat bij ’n volgende tegenstander ook zo zal zijn, maar we zullen zien.

Mijn zus in Australië mailde me, dat ze daar de verrichtingen van Guus ook nauwlettend volgen, want hij is nog een beetje van de Socceroos. Hij wordt in de sportprogramma’s de hemel in geprezen en de huidige coach Pim Verbeek “verbleekt” daar wat bij, zegt mijn zus. Hij heeft ook een heel andere uitstraling dan Guus. Ze vindt ‘m ook wat bleekjes.

Nou ja, de vlaggetjes kunnen weer worden verwijderd, want zo ben ik dan ook wel weer: de sporen van de misdaad moeten maar uitgewist nu we niet meer meedoen. Het was redelijk rustig in Apeldoorn, gisteravond. We hoorden wat vuurwerk, maar ja, dat zullen wel Turken geweest zijn…….

2 reacties op “Landverraad?…..Ach…..

 1. karin

  juni 22, 2008 at 9:06pm

  Alles wat er voor aanvang van het toernooi hing, blijft hangen tot het toernooi afgelopen is.
  Maar toen we gisteravond (bijna nacht) thuiskwamen, had onze buurman van tachtig zijn vlag (waarschijnlijk al mopperend) er al wel afgehaald.

 2. els

  juni 23, 2008 at 12:32pm

  Die-hard fans zijn jullie! Maar je ziet het aan je buurman en je moeder, zodra mensen wat ouder zijn hebben ze dat niet meer zo. 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)