De plaat poetsen….

Er worden veel nummerplaten van auto’s gestolen, las ik. Ons is nooit overkomen, dat ze die er daadwerkelijk afhaalden, maar ik ben jaren geleden wel eens door de politie gebeld. De agent aan de telefoon vroeg: “Mevrouw, waar is uw auto?”. Daar schrok ik natuurlijk van, sprintte naar het raam, maar daar stond ons Hondaatje. Gewoon voor de deur. Dat vertelde ik die man en toen zei hij: “Ja, ziet u, er is vannacht een overval gepleegd in Breda met uw auto. Maar als ie alweer bij u voor de deur staat zal dat wel niet zo zijn, hè? U hebt een Honda, nummer zo-en-zo? Nou, dan val ik u niet langer lastig. Ze hebben uw kentekennummer gebruikt. Dag mevrouw”.

We woonden toen in de stad Groningen dus dat ons karretje even ’n uitstapje had gemaakt naar Breda was inderdaad nogal ongeloofwaardig. Ik vond het wel spannend en tegelijkertijd ook geen leuk idee, hoor! Maar we hebben er natuurlijk nooit meer iets over gehoord.

Kennissen van ons zijn in diezelfde tijd hun stokoude Mercedes wel eens wéken kwijt geweest, omdat men maar niet wilde geloven, dat ze écht niks met die misdaad te maken hadden, waarbij “hun” auto als vluchtauto was gebruikt. Die stond n.l. ook gewoon voor de deur. Wij staken natuurlijk onze hand voor hen in het vuur. Keurige lui. Hij werkte nog bij Justitie ook!

Maar in die tijd was het ook wel érg gemakkelijk om nummerplaten te laten maken. Als je tegen je tuinhekje was aangereden en daarbij je nummerplaat had verbogen, ging je gewoon naar zo’n autoshop, waar ze er een bijmaakten waar je bij stond, je kon d’r op wachten. Geen wonder, dat ze ze er nu af schroeven, want dat gaat zo makkelijk niet meer. Ze gaan er nu gratis mee tanken, met je nummerplaten, of overvallen plegen in Breda. En nou kun je wel denken: “In wat voor wéreld leven we toch tegenwoordig?”, maar veel nieuws is er niet onder de zon, hoor! Mijn enorm spannende Hondaverhaal speelde zich af in 1966………..

1 reactie op “De plaat poetsen….

  1. Smile

    augustus 2, 2008 at 2:40pm

    Leuke verhalen en een grappige foto. Ik heb nog soortgelijke maar die lan ik even niet meer vinden…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)