Hoe ’s ’t mogelijk…..

Eén van de rottigste karweitjes, die verbonden zijn aan het onderhoud van ons huishoudtextiel, vind ik het opvouwen van hoeslakens. Mijn huishouden is niet zo omvangrijk meer dus er is mee te leven. Maar hoewel ik ’t een hele goeie uitvinding vind, zo’n hoeslaken ( het ligt er altijd netjes bij en het bespaart woelige slapers een hoop extra werk), probeer ik na zoveel jaren huishouden nog steeds uit te vinden hoe ze het ding zo keurig opgerold hebben gekregen als je ‘m koopt. Dat wil ik dan nadoen, want zo wil ik ze ook in mijn kast. En dat lukt dus nooit goed. Ik rol ze wel op, maar het ziet er niet uit.

En nu heb ik ontdekt, dat er hele fórums zijn over dit onderwerp, zeg! Gefrustreerde vrouwen mailen elkaar: “Ja, maar hoe dóe jij dat dan? Met dat Japanse vrouwtje, dat op de tv húp-twee-drie ’n T-shirt opvouwt, is het me óók al niet gelukt! Ik ben motorisch gestoord, help me!”.

Nou, en dan heeft iemand een recept, waarbij je tenminste een tweepersoons bed tot je beschikking moet hebben om het hoeslaken op neer te leggen. Vervolgens moet je het dubbel slaan, zodat de be-elastiekte hoeken in elkaar geschoven kunnen worden. Dan aan weerszijden een inslag maken, zodat je een vierkant krijgt, waarvan je dan een pakketje kunt vouwen dat in je kast past. En oprollen, daar hébben ze het helemaal niet over en dat is wat ik wil. En ook eigenwijs doe.

Een mevrouw had als oplossing dat ze voor elk bed in haar huis slechts één hoeslaken bezat. Dat werd afgehaald, gewassen, gedroogd en zat dezelfde avond weer schoon om de matras (of ‘het’ matras, dat weet ik nooit…). Totdat de slijtplekken niet meer te ontkennen waren en dan mochten de kinderen kiezen op welke kleur ze de komende jaren wilden maffen. Met de dekbedhoezen deed ze het idem dito.

Dan moet je geen trendvolger zijn. Mijn jongste dochter is dat wel. Haar droger is stuk en daarom kwam ze, vanwege het slechte weer, een hele bak met hoeslakens en dekbedhoezen brengen in soorten en maten. Of ik even als wasserette dienst wilde doen. Geen punt bij karwei. Maar dekbedhoezen strijk ik altijd dus ik heb net een Harry Potter-, Nemo-, Bumba- en de nodige joekelige grotemensen-dekbedhoezen met slopen onder handen gehad en ja, met die bijbehorende hoeslakens. Krengen zijn het……..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)