Fifty…..

Deze week is het wel “vijftig”, wat je overal hoort. In Utrecht die 50+ beurs, waar heel bejaard Nederland naar toe gaat. Het schijnt er best gezellig te zijn, als ik maar niet hoef. Ik word wel gewoon oud. Ouderen worden bestookt met van alles omdat ze een doelgroep zijn die wat te besteden heeft. Niet iedereen zit er goed bij natuurlijk, maar ik wed dat er veel oudere mensen zijn, die het nog nooit zo rustig hebben gehad financieel. Niet zoveel onverwachts meer, niet meer rood staan, nou ja, ’n enkel keertje soms, maar dat heeft de bank zelfs wel graag. Maar ik heb foto’s gezien van jolige 50-plussers, die zich uitstekend vermaakten in Utrecht en dat is leuk voor ze.

Radio 5 heeft zich waarschijnlijk willen aanpassen, want die hebben deze week een “week van de jaren 50”. Muziek uit de jaren 50, best gezellig om even op de nostalgietoer te gaan, maar gek, wij kunnen er toch niet te lang naar luisteren. Het is allemaal wat oubollig en traag. De stemmen te “netjes” eigenlijk. Vooral de Nederlandstalige liedjes, we kennen ze verdorie állemaal! Met tekst en al. “Mijn achterband is wel wat zacht, maar ’t geeft niet, lieve pop. Spring maar achterop, spring maar achterop, spring maar achterop!” Je zingt ’t zo mee.

“Kleine Greetje uit de polder” van Eddy Christiani, die op afbetaling zong. Hij nam tussen elke lettergreep een pauze! Maar we hoorden ook Catharina Valente, van wie ik best een fan was en Doris Day, wier coupe ik per se geknipt wou hebben bij de kapper! En Mario Lanza van wie ik het zó zonde vond, dat ie zo jong ging hemelen.

Nostalgie dus, maar ik word er toch melig van op ’n gegeven moment. Toch niet meer van deze tijd en wij nog wel. Niet dat ik de muziek van vandaag zo geweldig vind. Nou ja, zo’n Katie Melua, die vind ik leuk en herken ik ook, maar verder moet je me niks vragen, hoor!

Klassieke muziek is toch meer voor mij. Daar wéét ik tenminste ook wat van. Nóg langer geleden, maar wonderlijk: daar word ik zelden melig van. Nou ja, strijkkwartetten liggen me niet zo, maar daar heb ik ’t al eens over gehad……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)