Postrestanten……

De Rabo-pinautomaat op ons winkelcentrum deed het niet vanmorgen. Niet erg, want we hebben ook nog een postagentschap waar je aards slijk kunt ophalen. We waren daar de enige klanten dus was er tijd voor een praatje.

Zoals wel vaker, is het postagentschap gevestigd in een lectuurshop, waar je ook rookwaren met van die angstaanjagende teksten, die volgens mij weinig helpen, kunt aanschaffen. Ik blijf het een enge aanblik vinden, hoor, die planken met pakjes op ’n rij met ‘ROKEN IS DODELIJK” er op, nog met zo’n rouwrandje d’r omheen ook! Brrrr….

Nou ja, we halen er verder zonder noemenswaardig resultaat altijd onze staatsloten of een geboorte-of condoleancekaartje voor als ergens een begin- of eindpunt is bereikt en we brengen er wel es iets dat gestoomd moet worden. Vroeger kon je er ook foto’s laten ontwikkelen, maar daar zit tegenwoordig de klad in vanwege het digitijdperk. De kinderen uit de buurt halen er hun schoolspullen en zo, kortom je kunt niet zeggen, dat het geen veelzijdige onderneming is, zo’n winkel.

Maar wat wáren ze blij met die kapotte pinautomaat, zeg! Dat komt, doordat het voortbestaan van het postagentschap afhangt van het aantal cliëntenhandelingen dat ze halen per bepaalde periode. Veel postkantoren zijn al verdwenen en er wordt nu geloerd op de postagentschappen. Die zou TNT-post ook graag opheffen. Alleen als blijkt dat een vestiging voldoende verrichtingen heeft in een buurt, dan kan die blijven.

Ik heb me dat nooit gerealiseerd eigenlijk. Op weg naar de C1000 kom je langs de geldautomaat en pin je even snel. En dan denk ik niet aan de sigarenboer, die een deel van zijn nering dreigt kwijt te raken en de buurt z’n gemak van een postkantoortje. De mevrouw van de postbalie zei ook, dat het véél veiliger is om bij haar binnen je geld te halen. Nou zit die automaat op ’n cruciaal, druk punt, waar ik me nog nooit onveilig heb gevoeld. Voor ’n tik op mijn achterhoofd om me te beroven hebben ze te veel toeschouwers. Bovendien ben ik zo superhandig bij het afschermen van mijn code, dus dat valt allemaal wel mee. Maar er zijn mensen voor wie ze gelijk heeft natuurlijk .

Maar ik zou het gezellige postkantoor toch niet graag kwijtraken, hoor! Dus, buurtgenoten, ik roep u hierbij op om tijdens de openingstijden van de postbankbalie, en dan moet je daar wel klant zijn natuurlijk, de pinautomaat links te laten hangen. Pin bij Ernst! Zo blijft het postagentschap. Als je weinig te doen hebt, ga dan apart nog ’n keertje langs voor postzegels en later nog es voor ’n strippenkaart of zo. Moet te doen zijn, toch?

“Als hier een lange rij staat kan ik het me wel voorstellen, hoor, dat de mensen gaan pinnen”, zei de postmevrouw. Nou ja, dán heeft ze ook genoeg handelingen natuurlijk. Dan hoeft ’t niet. En WACHTEN IS DODELIJK vervelend, dat ook……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)