Luwte….

Overal lees ik verhalen over dips en lamlendigheden, zeg! ‘k Heb er zelf ook wel eens eventjes last van en ’n remedie heb ik niet. Iedereen lost dat meestal op z’n eigen manier op. Het slechtste dat je tegen iemand kunt zeggen vind ik: “Kop op, morgen schijnt de zon weer!”. Je weet niet eens of dat waar is in deze tijd van het jaar en je bent Erwin Kroll niet.

Je weet ook vaak helemaal niet waar zo’n dip vandaan komt en is er soms geen reden voor. Het kan zomaar over je komen. Maar misschien is het gewoon een signaal van je hersenpan dat je es even rustig aan moet doen of eens iets helemaal anders dan anders. En meestal gaat het gegarandeerd weer over als je een beetje gezond in elkaar zit.

En het geen “dip” noemen helpt ook. We zouden eens een gezellig woord moeten verzinnen voor deze toestand. Es even denken…..Hoewel ’t dat wel vaak is, is “energiecrisis” te heftig en niet gezellig. “Luwte”, een beetje ’n ouderwets woord, vinden we dat wat? “Ik zit in de luwte” klinkt leuker dan “ik zit in een dip”. Dat lijkt alsof je er uit getrokken moet wórden. Luwte klinkt lekker uit de wind, ’n beetje zomers, comfortabel, je kunt er zelf uitkomen op ’n tijd die jou goeddunkt en met ’n goed boek, een leuke film, een bakje chips met een dipsausje……tsja…….

3 reacties op “Luwte….

  1. Hansje

    december 3, 2008 at 9:19pm

    En dat zeg je nú! Dat had ik vóór m’n logje van gisteren moeten weten! 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)