Eervol verliezen…….

Gisteren vormden de spelers van Fiorentina, bij het verlaten van het veld, een erehaag (mooi woord is dat toch!) voor de winnende ploeg van Ajax. De televisiecommentator vond dat “ontroerend”. Nou ziet zo’n man natuurlijk vaak dingen op het veld die niet zo aardig zijn en dan kom je wellicht snel tot zo’n tranentrekkend woord.

Maar hij had natuurlijk wel gelijk dat het een groots gebaar was van een sportieve verliezer, vond ik ook. Zoiets zou best een gewoonte mogen worden na een voetbalwedstrijd, want het is een mooi gezicht en educatief niet verkeerd. Applaus erbij van een eveneens sportief publiek, prachtig.

Maar hoe moet dat dan bij een gelijk spel? Ja, hoor es, dat weet ik effe niet! Verzin eens wat voetbaletiquette…….

2 reacties op “Eervol verliezen…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)