“Herrie op de Noordpool….”

Zo heet de nieuwste show van “Ernst, Bobbie en de rest”, waar ik gistermiddag met onze oudste dochter en haar jongens heen ben geweest. Als je bekend bent met jonge kinderen dan moet je ze wel kennen, deze mannen. Kindertelevisiehelden zijn het en geen Belgen, dat is ook wel es aardig.

Om je de waarheid te zeggen ben ik eigenlijk niet zo’n oma, die veelvuldig met haar kleinkinderen naar circussen, pretparken en dierentuinen gaat. Niet, omdat ’t niet leuk zou zijn, maar het komt er niet zo van. Het jonge volk heeft zeer enthousiaste ouders, die veel met ze ondernemen, dus ze komen sowieso niks tekort.

Maar deze keer was oma dus mee en ze vond het erg leuk. De voorstelling was in de Mheenhal, hier vlakbij in ons park en E & B hadden niet te klagen over de belangstelling. Muzikaal zit het allemaal heel goed in elkaar, het jonge publiek kent alle liedjes en zingt ze heel hard mee, een leuk gehoor. Het taalgebruik van de mannen is niet kinderachtig, zodat er ook voor de volwassenen nog wat te lachen valt. Dat vond ik destijds ook ’n sterk punt bij de Fabeltjeskrant, alweer lang geleden.

Het programma liep als een trein en dat was ook het geval met de merchandising. De artiesten hebben “de rest” dus ook goed geregeld. Maar ze zijn het waard, iedereen heeft ’t erg naar z’n zin gehad…….!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)