Baas in eigen buik…..

Vandaag begon men met de vaccinatie van meisjes vanaf 12 jaar om ze te behoeden voor baarmoederhalskanker en we hoorden een reportage vanaf een priklocatie. De interviewster had een gesprek met een paar wachtende meisjes van 12.

Ze vroeg hoe zij over de inenting dachten, vooral omdat er nogal wat negatieve berichten waren geweest over eventuele bijwerkingen. Daar waren ze niet bang voor en uit alles bleek, dat er uitgebreid over gesproken was en ze er een mening over hadden. Ze konden die ook zeer goed verwoorden.

“Ze zullen je niet gaan inenten als het niet veilig is en we willen niet ziek worden als het niet hoeft!”, zeiden ze. En geen vaders of moeders aan het woord, hoor, nee, de meiden zélf. Twaalf jaar oud mét mening. Het is tweeduizend-en-negen.

Vergeleken met deze kinderen, mijn hemel, wat was ik een schááp toen ik twaalf was…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)