Paasvuur……

In een krantenbericht stond, dat ze onderzocht hadden of Nederlanders er nog wel wat aan vinden. Aan Pasen dus. Ja, als ’t mooi weer is, dan vinden ze het nog wel aardig, maar verder hoeft ’t allemaal niet zo. Een derde van de ondervraagden vond het paasontbijt het enige, dat nog ’n beetje de moeite waard was.

Het paasweekend is te commercieel geworden met al die winkels, die de Tweede Paasdag zo nodig open moeten zijn om geforceerd hun omzet wat op te krikken. De betekenis van Pasen is al helemaal ondergeschikt voor veel mensen. Ze weten daar weinig van. Dat kan gebeuren, tijden veranderen nou eenmaal en daar moeten we maar aan wennen.

De paaseitjes beginnen ze in januari al per kilo te verkopen en ik zag in de supermarkt onvervalste kerstkransjes liggen die, omdat er nu gele spikkeltjes op zitten ineens paaskransjes heten. En wát is nou toch het verschil tussen een kerststol en een paasstol? Ik zou het echt niet weten.

Niettemin vind ik het hartstikke gezellig om de tweede paasdag een ‘brunch’ te organiseren voor mijn familie. Midden op de dag. Dat breekt ‘m zo lekker en iedereen kan daarna eventueel nog weg om fijn in de file te gaan staan op weg ergens heen, als ze daar zin in hebben. Als het ook nog es mooi weer is, is dat genieten en natuurlijk mooi meegenomen.

In de krant stond: “De tuinstoelen kunnen uit de schuur!” als aankondiging, dat het misschien wel mooi weer gaat worden. Dat weten ze niet echt, maar het is een commerciële kreet, want als je nieuwe moet vinden ze dat bij de tuinstoelenleverancier eveneens mooi meegenomen. De onze staan het hele jaar buiten, zijn niettemin nog aardig in conditie en hoeven alleen nog maar even een sopje, dan zijn ze weer op hun Paasbest……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)