Wie o Wii……?

‘k Las een berichtje, dat er speciaal voor de Friezen en dan ook in het Fries te spelen, een Wii-uitvoering komt van kaatsen en fierljeppen. En omdat mijn familie half-Fries is valt me dat dan op. Een deel van die familie is ’n enthousiast Wii-gebruiker. Laatst heb ik eens ’n avondje bij ze meegekeken en dat was erg vermakelijk. Niet zozeer vanwege de Wii, hoor, maar ze worden er zo fanatiek van en zo ken ik ze niet. Ik zag, dat je er ruimte voor moet maken. Als je een niet al te grote woonkamer hebt moet in ieder geval de salontafel aan de kant.

Wat het extra leuk maakt voor een toeschouwer is, als er technische problemen zijn. Als dat ding dat je in je hand hebt niet doet wat het moet doen. Batterij of accu, of wat er dan ook in zit, op of zo. Dan moet je, behalve lichamelijk, ook mentaal sterk zijn en niet het woordenboek voor gaan staan lezen.

Er waren trouwens ook al berichten over het feit, dat je er een Wii-arm, vergelijkbaar met een tennisarm of iets anders RSI-achtigs, van kunt krijgen en in Engeland werd er gewaarschuwd voor een Wii-knee en voor rugklachten. Ik zag ook een plaatje van een mevrouw die zichzelf met de console een fiks blauw oog had bezorgd. Dat kun je allemaal oplopen en dat gewoon in je eigen woonkamer. Dan is klaverjassen toch gezonder…….

1 reactie op “Wie o Wii……?

  1. els

    april 1, 2009 at 2:23pm

    @Sandra: Ik heb je reactie gelezen, maar bij het knutselen is ie verloren gegaan! Inderdaad zóu het een 1-aprilgrapje geweest kunnen zijn, maar ik gun de Friezen wel wat eigens……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)