Hoe vieren we voortaan Koninginnedag…..?

* Daar gaat de discussie over nu. Er zijn mensen, die zeggen, dat er vandaag een eind is gekomen aan de traditie van Koninginnedag. Het zal nooit meer worden zoals het was. Daar geloof ik niks van. Hoe afschuwelijk de beelden van vandaag ook waren en de gevolgen van de daad van deze dolgedraaide man nog lang niet te overzien zijn, toch denk ik niet dat Koninginnedag anders zal worden. Dat laat je toch niet gebeuren, zeg!

Zoals ik al verteld heb, ben ik niet zo’n heel fervent aanhanger van het koningshuis, maar zat ik vanmorgen om kwart voor tien toch wel mooi klaar voor de tv om de reportage vanuit mijn stadje te bekijken en was ik best trots op wat ze er allemaal van gemaakt hadden, zonder dat ik er ook maar iets aan had hoeven doen. Prachtig weer, vrolijke mensen overal, de royals hadden het naar hun zin en zagen er goed uit en Apeldoorn ook. Totdat……tja, toen was het over. Maar niet voor altijd, hoor, dat kan er bij mij niet in. Dat pikken we toch niet!

Alleen die kruising bij De Naald, waar we best vaak langs rijden, die zal nooit meer hetzelfde zijn…….

1 reactie op “Hoe vieren we voortaan Koninginnedag…..?

  1. Lars

    mei 1, 2009 at 1:13am

    Ik twitterde het zojuist: volgens mij is het wel een idee om het volgend jaar gewoon wéér in Apeldoorn te doen. Zoals ik het uit de geruchtenmolen vis, is de dader inmiddels hersendood.
    Dan komt er geen rechtszaak, geen goede afsluiter. Dat kan dan mooi als statement en herbevestiging dat we deze dag niet door een lul in een Swift laten verpesten.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)