Steekproef…..

Onze huisarts heeft ons beiden geselecteerd om mee te doen aan een Utrechts universitair onderzoek naar het nut van een nieuw landelijk pneumokokken-vaccinatieprogramma. Dat moet met name oudere mensen beschermen tegen allerlei enge bacteriën waar je dood aan kan gaan, als je niet uitkijkt. Over het hele land verspreid zijn er zo’n 85.000 bejaarden nodig en daar zouden wij er dan twee van zijn.

De dokter heeft het in zijn brief over ‘gezonde’ ouderen en dat zijn wij kennelijk. Mooi toch? Als er één is die weet of je eigenlijk wel gezond bent, is het toch je dokter. Ik vind het wel een prettig idee, hoor, dat ie dat vindt.

En ja, natuurlijk doen we wel mee. Is het niet voor ons dan is het in ieder geval voor het nageslacht, zo zijn wij wel. De onderzoeksperiode beslaat twee-en-een-half tot drie jaar en daarin levert je dokter de medische informatie over je al dan niet wel zijn. Als je daar bezwaar tegen hebt, kun je niet meedoen. De deelname is sowieso vrijwillig, al vindt je huisarts je nóg zo gezond.

Mocht je binnen die periode toch in het ziekenhuis belanden wegens een of ander defect, dan weten ze daar ook van je deelname aan het programma. Of je dan business-class komt te liggen weet ik niet, maar eigenlijk verwacht ik dat zonder meer, hoor……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)