Op afspraak……

Vorige week donderdag vond een oplettende Apeldoornse mevrouw dat de jongens vóór haar bij een ABN-Amro-pinautomaat een beetje raar stonden te klooien. Ze pinde zelf ter afdekking met haar hand boven het toetsenbord en voor alle zekerheid noteerde ze het kentekennummer van die gasten. Dat was waarschijnlijk heel slim, want even later ontdekte ze dat er maar liefst drieduizend euro van haar rekening was gehaald. Volgens de bank doordat diezelfde pinautomaat was bewerkt door skimmers.

Ze belde de politie om aangifte te doen en te vertellen, dat ze een prima signalement had van een paar knapen, die dat wel eens gedaan zouden kunnen hebben. Inclusief hun kentekennummer. “Heel mooi, mevrouw”, zei de politieambtenaar “U kunt volgende week dinsdag op afspraak aangifte komen doen.”

Mevrouw was lááiend! Ze zocht de publiciteit en de krant was natuurlijk blij met zo’n sappig item. Ze maakten er een fraai artikel van. Als reactie daarop stond vanmorgen in de krant, dat de politie had verklaard dat er waarschijnlijk een inschattingsfout was gemaakt. Omdat skimmen niks bijzonders meer is en de klant zijn geld tóch wel terugkrijgt van de bank heeft iets dergelijks geen prioriteit.

Maar als je verdorie de daders en hun autonummer op een presenteerblaadje voorgeschoteld krijgt dan kom je toch meteen in actie? Lijkt mij dus. Maar het blijkt dat aangifte bij de politie sowieso weinig haast meer heeft, want je kunt daarvoor echt alleen maar op afspraak terecht. Kun je er nog even over nadenken of het nou écht wel nodig is, dat je de agenten stoort in hun mooie nieuwe politiebureau. Je kúnt als je, ik zeg maar wat, bijvoorbeeld een moord ontdekt natuurlijk even bellen hoe, wat, waar en wie, maar volgens mij kun je beter Baantjer waarschuwen……

1 reactie op “Op afspraak……

  1. CasaSpider

    juli 8, 2009 at 8:40am

    Heb bij Peter R. de Vries hier ook een paar staaltjes van gezien. Zo moet men de crimineel eerst zelf een brief schrijven (in dit geval was het adres bekend).
    Oorzaak en gevolg… hoe komt het toch dat er ineens zoveel leegstand is in de gevangenissen?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)