Gezond verstand…….(?)

Onze krant had vanmorgen een katern, dat in zijn geheel ging over fitness, wellness en gezond leven. Als je dat allemaal leest, ga je je van alles afvragen. Óf je eigenlijk wel gezond leeft bijvoorbeeld. Of dat je spoorslags aan de fitness, de wellness of op z’n minst aan nóg gezondere voeding moet. Zo je daar al niet op let dan. Wij doen dat best aardig, hoor (hoewel die barbecue van gisteravond bij onze oudste dochter, ter ere van Schotland-Nederland, misschien wel te lekker was….). Misschien moet het dus nóg gezonder. We willen het wel gezellig. We zien wel.

Nou is het september en al die sportscholen, fit-en wellnesscentra zijn natuurlijk uit hun zomerslaap ontwaakt en willen heel graag de winter in met ’n heleboel cursisten. Neem ’t ze eens kwalijk. En daar was dit krantenverhaal ongetwijfeld voor bedoeld. Advertenties van al die bedrijven, de een al mooier dan de andere. Maar ik word er ’n beetje moe van. Dat ligt aan mijn gemakzuchtige karakter en zeker niet aan mijn leeftijd of conditie, neem dat van mij aan.

Er stond ook een heel artikel in over bedrijven, die bodyscans aanbieden. Die, waar dit verhaal over ging, stond in Duitsland, net over de grens. Voor duizend europiek, en dat is een koopje, zeggen ze, kan je je hele lijf laten onderzoeken op gebreken en voortijdige diagnoses laten stellen. Voor het te laat is zogezegd. Nu vraag ik me af: zou je dat nou moeten doen? Als je voor je gevoel gezond bent?

Persoonlijk ken ik niemand, die op deze manier door de mangel is geweest, maar dat kan komen door de laag van de bevolking waarin ik me bevind. Ik zou het in ieder geval nooit laten doen. Waarschijnlijk stam ik in de verte dus af van de struisvogels, dat is een mogelijkheid. Maar ik vind dat wel zo rustig eigenlijk.

Wij hadden vorige week een reünie van onze oude werkkring en kwamen diverse collega’s tegen, die zo het een ander hebben gemankeerd de laatste tijd en nóg mankeren zelfs. Wij hebben elkaar dus gefeliciteerd, mijn kloris en ik, met het feit dat het, ondanks de ouderdom, goed met ons gaat. Daar zijn we blij mee. Bovendien zijn wij elkanders scan. Ik zíe ’t direct als mijn baardmans eens ’n dagje niet zo goed in z’n vel zit en hij hóórt aan mij meteen wanneer dat zo is. Mooi geregeld, toch? En goedkóóp, jôh……!

1 reactie op “Gezond verstand…….(?)

  1. elisa

    september 14, 2009 at 11:18am

    Is me uit het hart gegrepen! Iedereen wil maar zekerheden inbouwen terwijl er maar ééntje is: dat we allemaal de pijp uitgaan als het onze tijd is. En met deze zekerheid valt uitstekend te leven!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)