Lotgevallen……

Sjonge, er is weer een hoop commotie over de Staatsloterij, zeg! Er zou worden gesjoemeld met de Jackpot, hele loten en vijfde-loten zouden over één kam worden geschoren, waarbij de hele loten aan het kortste eind zouden trekken, omdat die maar 32% uitmaken van het totaal aan verkochte loten. Ik snap er niet veel meer van.

Wij hebben per maand altijd twee hele loten in dit huis, die we zelf uitzoeken bij de Readshop, waar het verkopen van boeken om te lezen niet de corebusiness is. Mijn man had vorige week gedroomd over een 4 en een 8, die succesvol zouden zijn dus wat doe je dan? Je neemt een lot met eindcijfer 4 en een met eindcijfer 8. Dat lijkt me logisch. Niet dat het veel heeft geholpen, want het ene lot leverde zeven euro op en het andere vijftien. Dat is meer dan we meestal hebben. Onder het motto “beter wat dan niks” ben je al gauw tevreden.

Maar door al die drukte ga je toch nadenken. Want als je nou géén loten meer koopt, win je in ieder geval élke maand dertig euro! Die krengen zijn inmiddels vijftien euro gaan kosten, als je de jackpot er ook bij wilt, en wie wil dat nou niet. Twaalf keer dertig euro en dan de Koninginnedagloterij en de Oudejaarsloterij er nog bij: 14 x 30 = wel mooi 420 eurootjes! Iemand, die met een staatslot zo’n bedrag wint belt z’n hele familie rond om het te vertellen, toch?

We moeten er echt maar eens diep over na gaan denken. Ja, ja, de spanning van “stel je nou toch es voor, dat…..” die mis je dan. En dat is bij ons elke maand toch wel even ’n onderwerp van gesprek. Zou je gaan verhuizen? Het bedrijf van onze zoon een leuke boost geven? Ook de andere kinderen eens leuk blij maken? Dat zijn ze al, maar het kan altijd blijer natuurlijk. Al die droomconversatie valt dan weg.

We zien wel. Eerst maar eens nadenken wat we allemaal met die gewonnen 22 euro gaan doen. Nieuwe loten kopen of ………..nou ja, eerst maar es afwachten of vader nog iets aardigs droomt……

3 reacties op “Lotgevallen……

 1. Lars

  september 11, 2009 at 8:49pm

  Ha, grappig. Ik heb net m’n automatisch meespelen opgezegd. Ik haal nog wel eens een Oudejaarslot ofzo, maar de winstkans is met al die vijfdeloten (met unieke nummers) knap verwaterd.

 2. Peter Weehuizen

  september 12, 2009 at 12:53pm

  Citaat van ex-minister Zalm: Meedoen aan de staatsloterij is een vrijwillige vorm van belastring betale.

 3. jan

  september 13, 2009 at 5:30pm

  Ik heb meer dan 30 jaar meegespeeld met de bankgiroloterij. Via automatische afschrijving. Toen ik laatst mijn uitgaven eens onder de loep nam kon ik me niet herinneren ooit iets gewonnen te hebben. Ik ben er mee gestopt.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)