Barre tijden……

Volgens de berichten schijnen heel veel Nederlanders last te hebben met hun biologische klok als de zomertijd wordt teruggedraaid naar de wintertijd. Terwijl het maar ’n uurtje scheelt. Het komend weekend krijg je dat zelfs extra als slaaptijd.

Maar als je je ’n beetje krakkemikkig voelt om wat voor reden dan ook: feestje, doorzakken of je moet ’s nachts een bank redden of zo, is het wel een pracht van een kapstok. “O, ik heb zo’n moeite met m’n biologische ritme! Reken maar niet op me, vandaag.” Zitten gapen is dan begrijpelijk, kun je ongestoord doen, hoewel vanwege dat extra uur nu zal dát in het voorjaar wel vaker zijn! Maar zou het nou echt zo zijn, dat je als gewoon mens van dat ene uur zo ontregeld raakt? Dan is er toch wel meer met je aan de hand. Ja, een jetlag na een lange vliegreis, komend uit een andere tijdzone, daar kan ik me iets bij voorstellen, maar één uur…?

Het is trouwens, ondanks dat we vanaf zondag in de wintertijd leven, nog steeds herfst en dat blijft het nog wel ’n poosje.

Maar wij gaan ons volgende week alvast wapenen tegen de barre tijden. De griepprik. En als die erin zit, moeten we in november nog eens terugkomen bij de dokter om er, in twee keer, nog een te halen. Vanwege de Mexicaanse dreiging. Ik vind het wel een beetje veel eigenlijk. Ik heb eerder dit jaar ook die Capita-prik al gehad, hoewel dat ook een placebo geweest kan zijn, want ik heb er niks van gemerkt. Maar ze prikken je wel lek onderhand, zeg! Moet dat nou allemaal? Ik denk er nog over na.

Maar bij wintertijd denk ik wel aan uitzichten zoals op bijgaand plaatje. Gezien alle fratsen, die Moeder Natuur tegenwoordig overal uithaalt, moeten we zoiets maar afwachten. Het kan een grandioze kwakkelwinter worden. Zonder Elfstedentocht en met een Kerst zo groen als gras. Dat kan allemaal maar zo. Nou ja, als wij maar niet gaan kwakkelen na al dat geprik……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)