Eetwaar…..

We waren wel een beetje erg laat met het doen van de boodschappen voor de avondmaaltijd. Dat overkomt ons natuurlijk zelden, want eigenlijk hebben we alle tijd van de wereld, maar soms even niet. Nu waren alle winkels van het uitgestorven winkelcentrum dicht, behalve de supermarkt.

De sfeer na zessen is daar heel anders dan vroeger op de dag. Ten eerste was het er bijzónder rustig. Geen rondhollende kindertjes, geen bejaarden (nou ja, behalve wij dan even…)derhalve dus ook geen rollators, buggies en ander in de weg staand rollend materieel. Zelfs de vakkenvullers waren óf al naar huis of nog niet aanwezig.

De klantenkring bestond uit jongere ouderen of oudere jongeren op weg van werk naar huis. Opvallend velen van hen stonden gebogen over de horizontale diepvries met pizza’s of stonden te staren in de verticale diepvrieskast, waarin zich de kant-en-klaar maaltijden ophouden.

Voor deze mensen geen, door iemand anders, gedekte tafel met gereedstaande maaltijd als je thuis komt. Ze moeten dan alles nog zelf doen. Daarom, ik snap het best, hoor, van die pizza’s en zo………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)