Kindsoldaat……

Toen ik vanmorgen de slaapkamergordijnen opendeed zag ik net een groepje kinderen oversteken, op weg naar het park. Ze zagen er leuk uit, zoals kinderen er gezellig uit kunnen zien met hun kleurige jacks en dassen. Er was één klein ventje bij van een jaar of vier, dat van top tot teen gestoken was in een soldatenpak. Zo’n gevlekt camouflagepak dat grote mannen, die dat beroepsmatig dragen, aan hebben als ze op patrouille gaan in een bos of zo. Dit mannetje zag er uit als een mini-uitgave van zo’n militair en had er zelfs een pet bij op in dezelfde uitvoering.

Nou zijn er tegenwoordig zulke leuke kinderkleren te koop, voor redelijk weinig, juist nú, zegt de C&A- reclame, dus waarom hijs je als ouders je kind nu in zo’n outfit? Heeft Marco Borsato zó z’n best gedaan voor die kindsoldatenproblematiek! Heeft ‘m misschien wel z’n bedrijf gekost, omdat ie daar niet goed op gelet heeft, terwijl ie dat allemaal aan het doen was. Zulke ouders zijn dan toch in de War met hun Child? Zij zijn het toch die zo’n klein kind aankleden.

Maar ze zijn kennelijk te koop, zulke kleertjes. Natuurlijk ziet het er wel stoer uit en dat zal dan de bedoeling wel zijn, maar ik vind het naar een kind een verkeerde boodschap.

Gezeur van een oma die ook een gloeiende hekel heeft aan militair getint speelgoed? Nou, dat zal dan wel, hoor! Maar omdat de andere kinderen er heel gewoon bijliepen, zag het er bepaald niet uit als een verkleedpak voor Halloween, waarvan je wéét dat het de bedoeling is dat je griezelt……..

5 reacties op “Kindsoldaat……

 1. karin

  november 2, 2009 at 9:43am

  mmmm, je eigen kleinzoon zou het geweldig vinden, zo’n pak. niet dat ‘ie het krijgt, hoor.
  maar hij heeft wel een klappertjespistool (prutsding, want hij klappert niet), maar laten we het er maar op houden dat hij daar cowboytje mee kan spelen….

 2. Wieneke

  november 2, 2009 at 12:34pm

  Ach, soldaatje en cowboytje spelen… het is van alle tijden blijkbaar. Zelfs de meest vreedzame en aardige mannen hebben als jochie verkleed als indiaan of soldaat en met een houten geweertje pauwpauw lopen roepen. Het komt goed, het worden allemaal brave huisvaders. Ik moet het eerste jochie nog tegenkomen die zo’n soldatenpak niet mooi zou vinden.

 3. els

  november 2, 2009 at 1:57pm

  Ik dacht al dat het gezeur van een oud mens was en als zodanig beschouwd zou worden. Sorry dan maar ….

 4. Smile

  november 2, 2009 at 10:54pm

  Nee hoor, ik vind het niks. Mijn zoons hebben dit soort dingen niet van mij gekregen. (Ondanks het beroep van hun vader, maar haal dat maar weg).

 5. Menno Nicolai

  november 15, 2009 at 5:15pm

  Ik zeur, als iets jonger oud mens, graag even met je mee, hoewel ik erken dat ik vroeger ook dolgraag mijn vriendjes dood schoot met een klappertjespistool en toch ben ik (nog) geen moordenaar geworden. Ik heb twee neefjes gehda (het zijn inmiddels neven) die zeer behendig en regelmatig via de computer oorlogje speelden. Zeer levensecht, het bloed droop van het scherm (aan de binnenkant van de monitor, dat wel). En ook deze jongens zijn nette studenten geworden. En of een Indianenpak minder erg is dan een soldatenpak weet ik ook niet. Kortom, je hebt voor definitieve meningsvorming niks aan me …

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)