Schuld en boete……

Als vrouw en moeder van voetballiefhebbers ontwikkel je zelf ook belangstelling, dat gaat vanzelf als je in hetzelfde huis woont. Dat zal niet bij elke vrouw zo gaan, maar bij mij toevallig wel. Ik vind het leuk én ik weet wat buitenspel is. Ik ben dus deskundig.

Daarom ben ik ook op de hoogte van het feit dat ons AGOVV, dat het helemaal zo slecht niet doet in de biergerelateerde Jupilerleague, van de KNVB punten in mindering heeft gekregen op de stand in de competitie, omdat er op administratief gebied het een en ander niet in orde was. Dat hoort niet, dat weet ik ook wel. Rekeningen moeten worden betaald. Maar ik snap niet wat dat met de sportieve prestaties van de spelers te maken heeft.

Zo’n puntenaftrek heeft toch invloed op van alles. De trainer de pest in, je moet als speler maar zien dat je motivatie op peil blijft en je supporters zitten morrend op de tribune. Je voetbalt de sterren van de hemel, het gaat hartstikke goed en dan zullen mensen, die in je club over de cijfers gaan ( en daar zullen ze moeite genoeg mee hebben, hoor) ervoor zorgen dat je keldert in de stand. Ik vind dat gek en ook zielig.

Zou dat nou niet anders geregeld kunnen worden door de KNVB, of in ieder geval op een ander tijdstip? Niet een paar wedstrijden voor het einde van de competitie. AGOVV is geen Real Madrid, dat spelers koopt, die miljoenen kosten, met geld dat ze niet hebben. Ook dat snap ik trouwens niet, dat dát kan.

Geld en sport, het zou niet moeten mogen.Als ze d’r nou overál eens vrijwilligerswerk van maakten? Ja, ja, dream on, dream on…..

***Updeetje: Gelukkig ben ik niet de enige deskundige. Dank zij Casaspider weet ik nu, dat er voor AGOVV en ook voor Veendam, die respectievelijk twee en één punt(en) aftrek kregen, geen gevolgen zijn wat betreft de stand in de competitie. En hoewel ik me dat nog geen moment had afgevraagd: ik weet nu wat CFK betekent. Toch mooi om te weten, op verjaardagen en zo. Ik blijf bij mijn opvatting, dat sportieve prestaties van spelers niks met de boekhouding te maken hebben……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)