Krijten…….

Op het trottoir bij onze achterpoort hebben kinderen zitten tekenen met spul dat heel toepasselijk stoepkrijt heet. Daar heb ik natuurlijk helemaal niks tegen, want ten eerste is het openbare weg en ten tweede vind ik het hartstikke leuk als kinderen creatief zijn. Er zijn zelfs mensen die er hun brood mee verdienen met dat stoeptekenen.

Nou, daar zijn deze kinderen nog niet aan toe. Ze kunnen al wel schrijven. Er staan tussen de getekende poppetjes woorden, waarvan ik weet dat mijn dochters moeite doen om ze hun kinderen af te leren. Want die jongens zijn taalkundig producten van hun tijd. Mijn eigen zoons zeggen, dat ik me d’r niet over moet opwinden, want dat ’t best meevalt. Ook producten van hun tijd.

En ze hebben gelijk. Eén regenbui erover en het is weg. Maar we willen graag dat het mooi weer blijft, toch? Nou ja, op een schutting, waar ze het vroeger mee moesten doen, bleef het langer staan, dus waar héb ik ’t over. Natuurlijk kán ik er een emmer water overheen gooien, maar ach, ik doe gewoon mee met de verloedering, ook wel es leuk……..

*** Ik date even up. “Iemand” heeft de onwelvoeglijke woorden weggepoetst. De poppetjes staan er nog dus het is een bewuste actie. Er is hoop voor de toekomst.

3 reacties op “Krijten…….

  1. Verbal Jam

    mei 25, 2010 at 1:09pm

    Deze afbeelding is wel uitzonderlijk knap gemaakt inderdaad. Het lukt me maar niet om het 2-dimensionale ervan te zien.

  2. Paul

    mei 25, 2010 at 8:11pm

    Dat is niet van de laatste tijd hoor. Toen ik jonger was misbruikte ik stoepkrijt ook voor het schrijven van onbetamelijke woorden. Thuis of op school hoefde ik dat niet te proberen, dus dan maar op de stoep toch?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)