Kijkoperatie…..

Onze buurtjes hebben een andere televisie gekocht, want zowel hun tv als onze buren zijn op leeftijd en een tv kun je vervangen. Na een zeer langdurig dubben over het merk, hoeveel hij mocht kosten, de meest geschikte afmeting, de garantie en tenslotte wie ‘m mocht leveren is het er dan toch van gekomen. De buurman kwam nogal es om inlichtingen, want in ons huis wonen mensen die wat meer verstand van televisies hebben dan de gemiddelde Nederlander en dat weet de buurman.

Maar nu staat de tv er dan. Ik mocht hem vanmiddag even zien. Mooi ding, hoor. Geen dikke bult meer aan de achterkant, mooi plat, niet te groot, maar zeker ook niet te klein. Het merk is Philps. De buurman heeft daar jaren gewerkt en ach, ergens zit die trouw aan de baas er nog in. Daar hebben wij nou totaal geen last van, maar dat terzijde.

Hij is aangeschaft via BCC, die zaak van “low pricing en high service”. Die hadden namelijk een aantrekkelijke aanbieding. De buurvrouw (je weet wel, die slimme dame, waar dat joch laatst met snode plannen en een smoes probeerde binnen te komen!) vertelde dat ze bij het afrekenen naar de korting had geïnformeerd die zoals ze dacht bij de aanbieding hoorde en die ze niet terug zag op de rekening. “Jammer, mevrouw”, zei de verkoper “maar die actie was maar tot 24 september!”. En dat was het dus niet meer. “Gôh”, zei onze buurvrouw “laat ik nou gedacht hebben dat ie tot 34 september liep! Wat kan een mens zich toch vergissen!”. Nou, ze hebben de korting alsnog gekregen, hoor, want de man had gevoel voor humor.

Ze waren trouwens het bedrag van de korting weer kwijt aan de bijkomende kosten van snoeren en stekkers, maar niettemin: ze zijn d’r blij mee. Dus een deurtje verder in onze straat vertoont men ondertussen een uitermate tevreden kijkgedrag…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)