Dág Sinterklaasje……

‘k Las, dat ze op 13 november in Hengelo twéé Sinterklazen laten aankomen, zeg! Het moet toch niet gekker worden. Ten eerste: dertien november al! Hier in Apeldoorn ook trouwens. ’t Wordt elk jaar vroeger. En ten tweede zouden ze er daar in Hengelo wel wat bisschoppelijk overleg tegenaan kunnen gooien. ’n Mini-concilie of zo.

Nou ja, ’n klein kind kan toch niet op twee plaatsen tegelijk zijn, denk ik dan, dus die zal er niet van in de war raken. Of er moet iets gratis te krijgen zijn bij zo’n intocht. Je hebt van die ouders die zich dan van de ene naar de andere lokatie spoeden. Zulke mensen bestáán, hoor!

Maar echt leuk vind ik de ontwikkelingen in de moderne Sinterklaasbusiness niet. Er zijn al hordes mensen die er helemaal niks meer aan doen en elkaar met Kerstmis maar iets cadeau geven. Jammer, hoor.Het wordt wereldwijde eenheidsworst allemaal. Ik heb Sinterklaas ook eens nieuwe kerstboomballen cadeau laten doen aan een van mijn dochters, dus dan sluipt ’t er wel in, hè? Leg je de link dus zelf.

Nee, dan de Sinterklaasfeesten op ons werk vroeger! Dié waren leuk. We vormden groepjes, die in de weken ervoor suprises maakten voor elkaar. In plenair verband kwam Sinterklaas op bezoek, die op zeer mysterieuze wijze exact op de hoogte was van vreemde gewoonten van mensen, dingen die gebeurd waren en als Sint de geest had en de Pieten waren op dreef, dan stond dat garant voor een geweldige middag met veel lol, bisschopswijn en chocola. En dat was allemaal warm.

En ja, toen hebben wij ook eens twéé Sinterklazen gehad! De één kwam binnen via de voordeur en de ander nam de achterdeur. Ze begonnen toen ruzie te maken, omdat ze elkaar verweten in de “wijk” van de ander te zitten. Ze zijn toen maar allebei gebleven en hebben in volmaakte harmonie hun bezoek tot een doorslaand succes gemaakt. En wie nou de échte was? Volkomen onbelangrijk. Er waren toch geen kinderen bij……..

1 reactie op “Dág Sinterklaasje……

  1. Sandra

    oktober 29, 2010 at 5:14pm

    Sinterklaas komt altijd aan op de eerste zaterdag na Sint Maarten (dat die 2 heiligen elkaar tenminste niet in de weg lopen).
    Volgend jaar is dat dus nog een dagje eerder, op 12 november. Maar dat is dan ook het vroegst mogelijk.
    Het jaar daarna kunnen de ouders een beetje rustiger ademhalen, dan is het pas op de 17e of zo. (Maar ja, dan zijn we hier denk ik al uit de gelovigen, nummer 1 is al “om”, nummer 2 is te slim om lang om de tuin te leiden.)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)