Drooglegging….

***Toen we vanmiddag de supermarkt uitkwamen liep ons een moeder met ’n paar kinderen tegemoet om naar binnen te gaan. Het zoontje van een jaar of vijf sommeerde zijn moeder op hoge toon: “En nu ga je drinken kopen, want ik heb dorst!!” ’n Idioot gehoor van zo’n onderdeur.

Het is heel raar, maar ik raak nog steeds ’n beetje van slag als een kind zo doet. Tja, als ie z’n vader imiteert had zijn moeder wellicht verstandiger moeten zijn en was het jong er niet eens gekomen. Maar we liepen elkaar voorbij dus ik weet ook eigenlijk helemaal niet hoe de moeder reageerde. Helemaal niét, hoop ik van harte, want dan is er nog hoop voor de toekomst, die van haar en van het kind.

Maar tjee, wat zou ik dat jong graag op ’n droogje laten zitten, zeg….een hele middag op z’n minst…….

2 reacties op “Drooglegging….

  1. Neneh

    mei 13, 2011 at 10:44pm

    Verbazingwekkend wat er tegenwoordig allemaal uit kindermonden stroomt….. ik wist en weet er wel raad mee. Maar ben er net als jij echt niet blij mee. Waar leren ze nog respect als ouders het hun al niet kunnen leren?

  2. Karin

    mei 18, 2011 at 4:04pm

    Ach ja, vroeger was alles beter, hè? Maar de meeste ouders doen wel hun best om ’t spul nog wat bij te brengen, hoor! ’t Lukt niet altijd even goed, da’s jammer *steekt hand in eigen boezem*

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)